WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Beter naar Basisschool
Wijdemeren, vr 20 mei 2011

Er komt een overdrachtsformulier waarmee de overgang van een kind naar de basisschool vanuit peuterspeelzaal of dagopvang wordt gestandaardiseerd.

persbericht

Uniforme overdracht van kinderopvang naar basisschool

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het overdrachtsformulier en het convenant voor een uniforme overdracht van de kinderdagopvang en peuterspeelzalen naar de basisschool.

Een projectgroep, bestaande uit vertegenwoordigers uit de kinderopvang, de peuterspeelzalen, de basisscholen en de gemeente Wijdemeren, heeft het formulier opgesteld. De gegevens over de ontwikkeling van een kind bij de overgang van de peuterspeelzaal of de kinderdagopvang naar het basisonderwijs worden op deze manier zorgvuldig overgedragen. “Doel is om eventuele problemen in een vroeg stadium te signaleren, te bespreken met de ouders/ verzorgers en te melden bij de overgang naar de basisschool”; aldus verantwoordelijk wethouder Joost Boermans. “Door allemaal hetzelfde formulier te gebruiken verloopt de communicatie tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten eenvoudiger”.

De gemeente is verantwoordelijk voor een doorgaande leerlijn en stimuleert daarom deze ontwikkeling van harte.

Op 12 juli a.s. is er een bijeenkomst voor peuterspeelzalen, kinderopvang en scholen om het gebruik van het formulier te stimuleren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
19 gr.
windkr. 3