WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ockhuizen koopt Eikenrode
Nieuw Loosdrecht, vr 13 mei 2011

Nico Ockhuizen, bekende Loosdrechter en Mercedesverzamelaar, is de koper van het Landgoed Eikenrode op de executieveiling van afgelopen maandag.

Ockhuizen wil in het hoofdgebouw en in de Orangerie in totaal 24 zeer luxe zorgappartementen bouwen. Met die bouw wil hij binnen een jaar van start gaan, aldus een stuk in de G&E.

De zorg om de openbaarheid van het park lijkt van de baan, want Ockhuizen garandeert dat het park toegankelijk blijft. Bovendien zullen alle geplande evenementen, zoals huwelijken, gewoon door gaan.

Naar nu blijkt, kocht Ockhuizen de grond onder Eikenrode al eerder, nadat die in 2008 door de gemeente aan Martien Plasmeijer was overgedragen. Bovendien leende Ockhuizen een bedrag aan Plasmeijer, waarmee de executieveiling toen kon worden voorkomen.

Volgens Ockhuizen ging het vanwege de recessie mis met de plannen van Plasmeijer om luxe appartementen te bouwen. 2,5 miljoen euro verkoopprijs voor een appartement, zoals in de plannen van Plasmeijer was opgenomen, is volgens Ockhuizen "niet meer van deze tijd". Ockhuizen wil de luxe appartementen gaan verhuren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
16 gr.
windkr. 3