WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Flexibel peil mag van Rechter
Loosdrecht, wo 29 juni 2011

De gemeente Wijdemeren heeft het beroep dat zij instelde tegen het nieuwe peilbesluit voor de Muyeveldse polder verloren.

persbericht

Gemeente verliest beroep tegen flexibel peil

De gemeente Wijdemeren heeft het beroep dat zij instelde tegen het nieuwe peilbesluit voor de Muyeveldse polder verloren. De rechtbank vindt dat de gemeente en omwonenden niet aannemelijk gemaakt hebben dat zij onevenredige schade zullen leiden door het flexibel peil.

Invoering flexibel peil

In juni 2009 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland goedkeuring verleend aan het nieuwe peilbesluit voor de Muyeveldse polder. Hiermee is ingestemd met het besluit van het waterschap AGV om op de Loosdrechtse Plassen een flexibel peil in te voeren. Tegen deze goedkeuring heeft de gemeente beroep ingesteld bij de rechtbank in Haarlem.

Uitspraak rechtbank

Tot spijt van de gemeente Wijdemeren heeft de rechtbank geoordeeld dat Gedeputeerde Staten niet in strijd met het algemeen belang gehandeld hebben, toen zij het peilbesluit goedkeurden. Verder vindt de rechtbank dat belangen van de gemeente en omwonenden voldoende zijn meegewogen in het besluit en dat het besluit ook voldoende is gemotiveerd.

Compensatieregeling

De rechtbank vindt dat de gemeente en omwonenden niet aannemelijk gemaakt hebben dat zij onevenredige schade zullen leiden door het flexibel peil. Mocht er toch schade optreden, aldus de rechtbank, dan kan een beroep gedaan worden op de nadeelcompensatieregeling van het waterschap. Deze nadeelcompensatieregeling is na te lezen in de Keur van het waterschap.

Vastleggen nulsituatie

Inwoners en ondernemers die denken in de toekomst een beroep te zullen moeten doen op deze nadeelcompensatieregeling doen er verstandig aan de huidige situatie, de zogenoemde ‘nulsituatie’, zo vroeg mogelijk te laten vastleggen door een onafhankelijk adviseur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4