WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Judokampioenen NdB
Nederhorst den Berg, ma 27 juni 2011

Afgelopen zondag streden 30 judoka's in sporthal De Blijk om het clubkampioenschap van de Judo club Nederhorst.

persbericht

Verslag Clubkampioenschappen Judoclub Nederhorst

Zondagochtend 26 juni was het al vroeg druk in sporthal de Blijk. Bijna 30 judoka’s, van heel klein en net op judo, tot al best groot en ervaren, stonden te trappelen om hun krachten met elkaar te meten.

De kinderen werden ingedeeld in poultjes, op basis van gewicht, sterkte en kunnen, zodat er gelijkwaardige wedstrijdjes konden plaatsvinden. Soms waren het lange partijtjes, waarin het gelijk op ging, maar er waren ook wedstrijdjes, die als je even niet keek, alweer afgelopen waren, door een hele mooie worp. Degene die zo’n worp maakt, een ippon, krijgt het volledige aantal punten en heeft de partij meteen gewonnen. De kinderen werden vanaf een goed bezette tribune aangemoedigd. Op wat kleine tranen na, verliepen de wedstrijdjes heel sportief en ook de aanwezige EHBOer had gelukkig weinig te doen.

Hierna volgde de prijsuitreiking. Onze trainer, Lauro Gigli, lichtte toe, dat de belangrijkste prijzen de 3 wisselbekers zijn: de stijlprijs, voor de mooiste worpen, de aanmoedigingsprijs en de prijs voor de judoka van het jaar. De stijlprijs ging dit jaar naar Olivier vd Berg, de aanmoedigingsprijs werd gewonnen door Camille vd Broek en Mart Doorn werd judoka van het jaar. Daarna werden de andere prijzen uitgereikt, een mooi beeldje van een judoka voor de eerste, tweede en derde prijs en verder medailles. De uitslagen per poultje:

Camiel  Tim  Tijn  Olivier Tjerk  Daan
Quinten Jort   Lennard  Binne   Bibian   Ennio
Finn Youp H. Julian Youp vd H Bart  Rutger
Jorik Gijs  Ewout Jacob Mart de J Mathijn
Dave Camille Mart D Shawn Cas  

Kortom, we kijken weer terug op een heel geslaagd en sportief toernooi. De kinderen maken zich alweer op voor het volgende evenement: over 2 weken zijn alweer de judo examens, dan kunnen zij een hogere slip of band halen.

Lijkt judo je ook een leuke sport, je kunt altijd vrijblijvend 3x komen meedoen en kijken of judo een sport is die bij je past. Voor verdere informatie kun je contact op nemen met heddavuyk (at) hotmail.com of met Annabelle 0294-741045.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
30 gr.
windkr. 2