WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verbouwing De Spot
Nederhorst den Berg, ma 27 juni 2011

Op 1 Juli start de verbouwing van Sociaal Cultureel Centrum de SPOT in Nederhorst den Berg. Het werk moet begin 2012 gereed zijn.

Dossier Voorstraat/De Spot

persbericht

Verbouwing de SPOT start op 1 juli

1 Juli start de verbouwing van Sociaal Cultureel Centrum de SPOT in Nederhorst den Berg. Hierdoor ontstaan beter bruikbare ruimten voor de activiteiten.

Ook komt er extra ruimte voor een wijkpunt van de bibliotheek en een gemeentelijk informatieloket (waaronder een WMO loket). Oplevering van het gebouw staat gepland voor het eerste kwartaal van 2012.
Het voormalige postkantoor aan de Blijklaan bood de afgelopen jaren onderdak aan de activiteiten van de stichting Poste Restante, de Historische Kring, het SeniorWeb en de Vraagbaak. Deze gebruikers zijn onlangs verhuisd naar tijdelijke locaties.

Slopen, nieuwbouw en renovatie

Om het gebruik te verbeteren zal een deel van het gebouw worden gesloopt om het gebouw vervolgens met een aanbouw te vergroten. Naar verwachting starten de sloopwerkzaamheden rond 1 juli. Daarna volgt de bouw van de nieuwe aanbouw. Tegelijkertijd vindt de renovatie van een deel van het gebouw plaats. Zo worden onder andere ramen en kozijnen vervangen en het dak geïsoleerd. Ook binnen gebeurt het nodige. Na alle verbeteringen zal het gebouw 464m² (nu: 225m²) ruimte bieden.

Wethouder Boermans: “Een nieuw onderkomen van de Spot kent inmiddels een lange geschiedenis. Ik ben verheugd dat we nu echt starten met de verbouwing en kijk uit naar de resulaten.”

Hekwerk en parkeerplaatsen

Om veilig te kunnen verbouwen en slopen heeft de aannemer afgelopen week een hekwerk geplaatst rond het bouwterrein. De parkeerplaatsen direct voor de Spot zullen als bouw- en opslagterrein gebruikt worden.

Financiën

Voor het realiseren van het project ontvangt de gemeente Wijdemeren o.a. subsidie van de provincie Noord-Holland en bijdragen van woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en de Alliantie.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
30 gr.
windkr. 2