WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GAD: Inzameling Plastic
Wijdemeren, di 21 juni 2011

De GAD is een stimuleringscampagne voor de plastic inzameling gestart met als doel de hoeveelheid van plastic afval verhogen.

persbericht

Impuls plastic inzameling Gooi en Vechtstreek

De GAD is een stimuleringscampagne voor de plastic inzameling gestart met als primair doel de inzamelhoeveelheid van plastic verpakkingsafval verhogen.

De campagne is gericht op het motiveren van inwoners om het plastic afval apart te houden. Naast voorlichting en communicatie naar en met de inwoners is het optimaliseren van de aanbiedgelegenheid speerpunt binnen de campagne. Het bieden van voldoende gelegenheid en intensieve voorlichting zijn complementair in de aanpak. Belangrijk onderdeel van de campagne is het verhogen van het serviceniveau naar de inwoners, waarmee de drempel om plastic verpakkingen gescheiden aan te bieden omlaag gaat.

Met behulp van de acties van de GAD hopen we dat ook u het plastic verder apart houdt van het restafval! Het apart aanbieden van plastic biedt vele voordelen:

  1. het plastic afval wordt gerecycled en verwerkt voor nieuwe producten;
  2. door plastic als grondstof te hergebruiken wordt veel CO2 –uitstoot voorkomen;
  3. het volume van de restafvalstroom neemt aanzienlijk af;
  4. zoals geldt voor afval scheiden in het algemeen: het is goedkoper.

Diverse communicatiemiddelen worden ingezet om inwoners te informeren en stimuleren om plastic apart te houden. Dit zal ook gericht zijn op de verschillende doelgroepen. Ook wordt tijdens festivals en evenementen gaat aandacht besteed worden aan plastic inzameling.

Ledigingfrequentie verzamelcontainers plastic

De ledigingfrequentie van de verzamelcontainers voor plastic gaat daar waar nodig omhoog. Hiermee voorkomt de GAD dat de containers vol raken en er plastic naast de container wordt gezet. Bovendien kan een extra lediging ervoor zorgen dat er weer meer plastic wordt aangeboden.

Ook kunnen inwoners hun plastic afval naar de vier scheidingsstations in de regio brengen. Daar staan speciale containers voor het plastic afval. Ook wordt het plastic nog elke vier weken huis-aan-huis ingezameld.

Inworpopeningen vergroot

De inworpopeningen van alle verzamelcontainers plastic in de regio zijn vergroot. Hierdoor kan het plastic verpakkingsafval gemakkelijker door inwoners in de container worden gedeponeerd.

Verkrijgbaarheid Plastic Heroes-zakken

De Plastic Heroes-zakken waarin het plastic afval huis-aan-huis kan worden aangeboden zijn op diverse plekken te verkrijgen. Op internet, www.zakkenbestellen.nl, bij de vier scheidingsstations in Gooi en Vechtstreek, het hoofdkantoor van de GAD en bij verschillende gemeentehuizen. Tijdens festivals waar de GAD aanwezig is, zijn ook zakken te verkrijgen.

Door deze mogelijkheden aan te bieden hoopt de GAD dat het voor inwoners gemakkelijker is om plastic huis-aan-huis aan te bieden in de speciale daarvoor bestemde Plastic Heroes-zakken.

Pilots

De komende maanden wordt er in de regio een aantal wijkgerichte pilots opgestart met verschillende soorten inzamelmiddelen en aanpak en doelgroepgerichte acties. Doel is inzicht te verkrijgen in de meest optimale inzamelmethodiek. Uiterlijk begin 2012 wordt in Gooi en Vechtstreek een definitieve keuze gemaakt voor de wijze waarop plastic verpakkingen worden ingezameld.

Voor meer informatie over plastic: www.gad.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
22 gr.
windkr. 3