WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eerst verkeer, dan toerisme
Kortenhoef, di 21 juni 2011

Oscar Lopes Cardozo vindt dat eerst een goede visie op het verkeer ontwikkeld moet worden voor er een visie op toerisme mogelijk is.

ingezonden brief

Het visiedocument heeft goed de mogelijkheden in kaart gebracht. Het gaat echter voorbij aan de politieke olifant in de kamer: het verkeer.

Zonder een goede visie op verkeer (en met name een nieuwe Noord-Zuid verbinding) zijn alle plannen luchtfietserij. Met het verbeteren van de voorzieningen zal meer verkeer binnen de gemeente ontstaan. Hiervoor zijn geen wegen beschikbaar en het voorgestelde aantal parkeerplaatsen is ook ten enen male onvoldoende.

Mijn voorstel is om een witte fietsenplan in te voeren met enkele grote parkeerterreinen aan de rand van de gemeente, waar je direct een fiets kunt huren via creditcard of pinpas. Een goed fietsnet is al voorzien in het plan. Ook de bootverhuur moet dan op de parkeerplaats gelocaliseerd zijn. Dan zijn we meteen verlost van het steeds groter wordend aantal kano's en roeiboortjes dat nu bij voorkeur in de doorgaande vaarverbinding (Vuntus-Grote Plas) gelocaliseerd is.

Oscar Lopes Cardozo
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
22 gr.
windkr. 3