WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Beachtoernooi: Mooi weer!
Nieuw Loosdrecht, zo 19 juni 2011

86 teams, 400 beachbadmintonners en -volleyballers, maakten vrijdag en zaterdag een prachtig spektakel van het Schakel beachtoernooi.

persbericht

Slecht weer gaat opnieuw aan het Loosdrechtse Beachtoernooi voorbij !!!

Het afgelopen weekeinde stond Loosdrecht weer volledig in het teken van strand, zon, wind en sport.

Maar liefst 86 teams en daarmee zo’n 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er op de vrijdagavond en zaterdag een prachtig spektakel van te maken. De verontrustende weersvoorspellingen bleken uiteindelijk ook tijdens dit beachtoernooi in Loosdrecht niet uit te komen, integendeel er rust wat dat betreft een goed lot op dit evenement. Die meevallende weersomstandigheden, een geweldige entourage, catering en LoVoC-organisatie maakten ook dit jaar deze sportieve strijd tot een prachtige happening.

Dit De Schakel beachtoernooi vond al weer voor de 27e keer in de buitenlucht plaats waarmee voor de 12e keer op 175 kuub parelwit strandzand.  Onder grote publieke belangstelling speelden de sportieve deelnemers hun De Schakel-beachoernooi, dat door velen als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar wordt gezien. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en Wijde-omgeving leefden hier al maanden uitgebreid naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken “uitvechten” in dit Loosdrechtse zand.


De Lepelaars 2 wonnen het wedstrijdtoernooi
en kregen de prijs uit handen van wethouder Joost Boermans.

Nadat al het opgestoven zand was neer gedaald bleek het team van De Strandjagers bij het beachbadminton voor de eerste maal beslag te hebben gelegd op de hoofdprijs.
Sportwethouder Joost Boermans kon onder veel enthousiasme op zaterdag twee nieuwe winnaars bij de beachvolleyballers huldigen.
In de wedstrijdklasse werd na een ongekend spannende finale op hoog niveau tussen de teams van de Lepelaars 2 en Wim’s Wagen  de wisselbeker uitgereikt aan het team van de Lepelaars 2, terwijl in de recreatieklasse het team van de nieuwkomers Bolleyvallers na een gedegen finale tegen Polydor met de eer ging strijken.


De Bolleyvallers, winnaars van het recreatietoernooi.

Onder een prima namiddagzonnetje en met de deunen van Hollandse hits was het nog lang prettig onrustig in Loosdrecht en werden al voorschotjes genomen op volgend jaar wanneer in het derde weekeinde van juni de volgende editie op de rol staat.

Meer foto’s en uitslagen: zie www.lovoc.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt, nat
18 gr.
windkr. 5