WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verkeersinfarct door Ongeval
Kortenhoef, za 18 juni 2011

De automobilist die over de Vreelandseweg naar Hilversum reed werd gisteren bij Kortenhoef door de politie het dorp in gestuurd. Dat stond al tjokvol auto's.


De Kortenhoefsedijk aan het begin.
Stilstaande auto's, zover het oog reikte.

Rond half twee vertrok uw redacteur gistermiddag van huis naar Utrecht. Even de Kerklaan oversteken en dan linksaf de Kortenhoefsedijk op naar de N201, de Vreelandseweg. Althans zo had ik mij dat voorgesteld. Niets bleek minder waar.

De Kerklaan stond van begin tot eind vol met auto's richting de Smidsbrug. Zover het oog reikte. Nadat de Kortenhoefsedijk bereikt was bleek ook daar de rij auto's, in de richting Van de Vreelandseweg af, onafzienbaar te zijn. Wij reden achter een fietser die niet ingehaald kon worden omdat de linkerbaan vol stond. Zo sukkelden wij met fietssnelheid naar de Kattenbrug en verder richting N201.

Pas na enkele honderden meters was de file op de linkerbaan opgelost en reden de automobilisten daar stevig door, niet vermoedend dat zij binnen enkele seconden de staart van het verkeersinfarct in Kortenhoef zouden vormen. Bij het verlaten van Kortenhoef stond er een bescheiden file voor het stoplicht die reikte tot ver voorbij de afslag naar het Dode Eind. Eénmaal bij de Vreelandseweg aangekomen bleek dat de politie al het verkeer Kortenhoef in stuurde, behalve een vrachtwagen die waarschijnlijk door de Kattenbrug gezakt zou zijn.

Black spot?

Het was duidelijk er was weer een ongeluk gebeurd op de Vreelandseweg, het zoveelste in korte tijd. Later bracht de website 112tv.nl uitkomst. Nabij Intratuin was er een kop-staart botsing geweest, waarbij zes auto's betrokken waren.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bweolkt
18 gr.
windkr. 4