WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zwarte Sterns in Ankeveen
Ankeveen, wo 1 juni 2011

Er zijn dit jaar weer meer zwarte sterns naar het plassengebied van Ankeveen gekomen om te broeden en hun jongen groot te brengen.

persbericht

Ankeveense Plassen aantrekkelijk voor de Zwarte Stern

Er zijn dit jaar weer meer zwarte sterns naar het plassengebied van Ankeveen gekomen om te broeden en hun jongen groot te brengen. Op verschillende plaatsen zijn meer broedparen gesignaleerd dan vorige jaren op de nestvlotjes die Natuurmonumenten heeft uitgezet.


Foto: Natuurmonumenten/ Marga van Nooijen

De nieuwe broedplaats bij Tienhoven is dit jaar ook weer bezet en bij Botshol, zijn na twee jaar afwezigheid, ook weer broedende vogels gesignaleerd.

Boswachter Erik de Haan de Haan van Natuurmonumenten: “Het precieze aantal paren heb ik nog niet geteld, ik wilde de dieren in broedtijd niet teveel verstoren. Maar ik kon duidelijk zien dat het er veel meer waren dan vorig jaar en ik ben ze ook tegen gekomen op diverse nieuwe plekken, waar ze de afgelopen jaren nog niet waren.”

De zwarte stern is een echte moerasvogel en het laagveengebied zoals de Vechtplassen is een goede plek om te broeden. Zij broeden in kolonies en hun voedsel bestaat uit kleine visjes en insecten. Veel oorspronkelijk broedplekken zijn hier verdwenen, zoals waterleliewortels en gele plompen die steeds schaarser worden in Nederland.  Daarom zet Natuurmonumenten, samen met vrijwilligers, nestvlotjes uit om de overlevingskansen voor deze vogels te vergroten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
20 gr.
windkr. 1