WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijde Gat Concert
Kortenhoef, wo 27 juli 2011

Op 10 september zal op de Kortenhoefse plas Het Wijde Gat een concert worden gegeven als het weer ook meewerkt.

Let op, het Wijde Gat is een besloten plas achter de oude dorpskern van Kortenhoef, niet te verwarren met De Wijde Blik, de plas die direct naast de Vreelandse weg ligt.

persbericht

WIJDE GAT CONCERT KORTENHOEF
zaterdag 10 september 2011 te 17.30 uur

In 2010 heeft een aantal Kortenhoevers het plan opgevat om een klassiek concert te organiseren op het Wijde Gat. Met weemoed dacht men terug aan de fraaie “aquacerten” achter het oude gemeentehuis van ’s-Graveland aan het Noordereinde.

Maar er komt natuurlijk heel veel kijken bij het verkrijgen van toestemming voor een dergelijk evenement in het beschermde fraaie natuurgebied van de Kortenhoefse Plassen. In samenwerking met de Stichting BLOK en de Vereniging Natuurmonumenten zijn enkele enthousiastelingen aan het werk gegaan om dit idee uit te werken. De zomer van 2010 kwam nog te vroeg om alles op tijd te regelen, maar op zaterdag 10 september 2011 gaat het dan toch echt gebeuren. Tenminste, als ook de weergoden hun  medewerking willen verlenen, want dit concert staat of valt natuurlijk met droog weer. De gemeente Wijdemeren, Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland hebben echter het groene licht gegeven.

Op zaterdag 10 september om 17.30 uur zal op een drijvend ponton in de schitterende entourage van het Wijde Gat een klassiek concert worden gegeven door het Wings koperblaaskwintet bestaande uit leden van het Holland Symfonia. Dit kwintet zal een gevarieerd programma ten gehore brengen van (licht) klassiek tot jazz.

De toegang is gratis. Wel is het Wijde Gat absoluut verboden voor gemotoriseerd verkeer. Dat wil zeggen dat geen boten met een motor of een schroef worden toegelaten. Dus ook geen stille elektromotoren. De toehoorders worden geacht met een roeiboot, kano, zeilboot of ander niet-gemotoriseerd vaartuig naar het Wijde Gat te komen om rondom het ponton af te meren en gezamenlijk in alle rust van het concert te genieten. Het concert is voor jong en oud, al wordt van het publiek wel verwacht dat men bereid en in staat is om voor en na de pauze in stilte te luisteren naar de muziek (en de geluiden van de natuur).

De organisatoren hebben met enkele kano-, zeil- en roeibootverhuurbedrijven afspraken gemaakt, zodat op 10 september 2011 zoveel mogelijk vaartuigen beschikbaar zullen zijn om ook de mensen die niet over een eigen niet-gemotoriseerd vaartuig beschikken naar het Wijde Gat te vervoeren. Het is wel van belang om tijdig te reserveren bij één van de bedrijven in de omgeving, die zich bereid hebben verklaard om mee te doen:

  • Mobydick, Kortenhoefsedijk 124a, tel. : 035 - 6560032   
  • Jachthaven Kortenhoef, Moleneind 4, tel. : 035 - 6561871
  • Ottenhome, Zuwe 20, tel. : 035 - 5823331

Het concert zal ongeveer anderhalf uur duren, zodat iedereen weer voor het invallen van de duisternis het Wijde Gat zal kunnen verlaten. Uiteraard is het van belang dat de bezoekers tijdig aanwezig zijn om een goed plekje te bemachtigen rondom het ponton en het concert niet te verstoren met een te late aankomst.

Ook spreekt het voor zich dat wij het natuurschoon zullen respecteren. Aan iedereen die het concert bezoekt wordt dan ook gevraagd om een afvalzakje mee te nemen om lege bierblikjes, lege flessen, kurken en dergelijke mee terug te kunnen nemen, zodat geen sporen zullen worden achtergelaten.

Slijterij De Meenthof zal speciaal voor deze gelegenheid een uniek “Wijde Gat wijnpakket” samenstellen. Dat pakket kan tegen een zeer vriendelijke prijs worden aangeschaft bij De Meenthof.

De organisatoren hopen natuurlijk op grote belangstelling en een prachtige happening in onze mooie omgeving. Noteer dus alvast deze datum in uw agenda en reserveer tijdig uw vervoer. Roep ook uw muziekvrienden en bekenden op om op zaterdag 10 september 2011 het concert bij te wonen.

Zoals gezegd is het alleen mogelijk om het concert doorgang te laten vinden, indien de weersomstandigheden dit toelaten. De organisatoren zullen die dag tijdig een beslissing nemen over het al dan niet doorgaan van het concert. Mocht het concert op het laatste moment onverhoopt niet door kunnen gaan, dan zal dat op een voor iedereen toegankelijke wijze bekend worden gemaakt via de website die speciaal ter gelegenheid van dit evenement is gerealiseerd (met dank aan Gaetan Dirven).

Voor nadere informatie verwijzen wij u naar deze website: www.wijdegatconcert.nl. Ook is het mogelijk om een twitterbericht te zenden via deze site en zijn wij te volgen op twitter  ” wijdegatconcert”.

 

Meer over de Aquacerten achter het gemeentehuis van 's-Graveland begin deze eeuw:

Juni 1999
8 mei 2000
Juni 2000
Aquacert
Aquacert: voorbereidingen
College: Blije Gezichten
Aquacert
Uit de WWW 19-6
Aquacert
Aquacert: nu even niet

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
19 gr.
windkr. 3