WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Auto crasht tegen Woning
's-Graveland, wo 20 juli 2011

In de nacht van maandag op dinsdag is een automobilist uit Huizen met grote snelheid op het Noordereinde tegen een huis gecrasht.

Het ongeval gebeurde in de bocht in het laatste deel van het Noordereinde richting de Loodijk. De chauffeur reed op dat deel van het Noordereinde, waar drempels zijn en een adviessnelheid van 30 km/u geldt, met zeer hoge snelheid, waardoor hij in de bocht de macht over het stuur verloor en rechtdoor tegen de woning knalde.

Op het nieuws van RTVNH van gisteren werden enkele aanwonenden geinterviewd, waaronder Rob Bestevaars, de voorzitter van de actiegroep/bewonersvereniging Werk aan de Weg. Alle geinterviewden waren van mening dat de gemeente iets aan de snelheid op het Noordereinde moet doen om ergere ongelukken te voorkomen. Bestevaar wees op het verkeersbeleidsplan, dat onlangs in de raad werd aangenomen en waarin staat dat alle kernen van Wijdemeren worden onderworpen aan een dertig kilometer regime.

Twee Wijdemeerders zonden ons ingezonden brieven naar aanleiding van het ongeval. Omdat wij afgelopen dinsdag een pauze hadden ingelast in de voortwoekerende verkeersdiscussie op de WWK, geven wij hieronder samenvattingen van die reacties.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brieven (samengevat)

En laat nu de heren en dames politici en overige critici van het verkeersplan maar zeggen dat het niet nodig is om iets aan de snelheid te doen op het Noorder- en Zuidereinde.

Vannacht was het weer raak. Een zwaar ongeluk op het Noordereinde. Helaas niet het eerste.
Ik woon hier nu 16 jaar en heb, afgezien van de jaarlijkse kleine blikschade, nu 3 echt grote ongelukken meegemaakt met zwaar gewonden. Alle 3 op het Noordereinde en het zijn er 3 teveel.

...

Kortom! Het wordt nu toch eens echt tijd voor maatregelen. Dit kan zo niet langer. Het is niet de vraag of er doden vallen maar wanneer! Je zal er net lopen.


Ella Blom
's-Graveland


... (een beschrijving van wat er gebeurd is...)

Laat de tegenstanders van het nieuwe verkeersplan dus goed nadenken. En natuurlijk, ook de mensen aan de Kerklaan en de Kortenhoefse dijk willen niet al dat verkeer langs hun huis, maar velen van hen wonen in elk geval verder van de weg af dan de mensen aan het Noorder- en Zuidereinde of zoals in mijn geval aan de Herenweg tussen de Kwakel en de Klapbrug. Gelukkig vielen de verwondingen van de wegpiraat mee, maar moeten er nu echt doden vallen voordat we in actie komen? Nee toch.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
RTVNH
foto
---
auteur
Rik Jungman
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wisselend
20 gr.
windkr. 3