WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toeritdosering wordt Probleem
Kortenhoef, zo 10 juli 2011

Martin Stevens waarschuwt voor opstoppingen en problemen op de Vreelandse weg en de Loodijk als toeritdosering werkelijkheid wordt.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Wat mij iedere keer verbaast is, dat iedereen zo zeker is van "sluipverkeer". Ik heb wel eens tellingen gelezen, jaren geleden, dat een merendeel van het verkeer uit en naar Wijdemeren gaat, bewoners, mensen die er werken, boodschappen doen of de bedrijven bevoorraden of materiaal van die bedrijven afvoeren en van bedrijven die in de gemeente zelf gevestigd zijn. Daarbij optellend dat ieder gezin toch lijkt te streven naar minimaal 2 auto's en die vooral ook gebruikt, waar heb je hem anders voor.

Nou ik lach me rot! AL die mensen krijgen zo meteen problemen bij de verkeersmaatregelen. Wat dacht je van toeritdosering... dat werkt nooit, je kunt die auto's niet kwijt op de N201 en de N236... dan maar dorp uit? IEDEREEN komt dan vast te staan, geen doorkomen meer aan, uitrit uitrijden niet meer mogelijk, fijnstof en stank is overweldigend, zoals bewezen bij de verkeerslichten op de Klapbrug alwaar toentertijd ook het geld van de inwoners van de gemeente uit de zak geklopt is voor een paar maanden dure overlast. Weet dus wat er over je beslist is.

Daarnaast, waarom zou "vreemd" verkeer dat van a naar b wil, zijnde niet in de gemeente Wijdemeren, niet over openbare wegen mogen rijden? Wat is dat voor flauwekul? We leven in een vrij land! Moeten we voor DIE mensen zoveel overlast gaan creëren in en op kosten van onze gemeente? Zoveel ondernemers schade berokkenen? Zoveel luchtverontreiniging toestaan?

En ja, laten we vooral eens kijken hoe we onze eigen inwoners en ondernemers en zakelijk belanghebbenden kunnen opvoeden in redelijk verkeersgedrag. En de kinderen eens per fiets naar school brengen bijvoorbeeld.. of zo iets...

Martin Stevens
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
23 gr.
windkr. 2