WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eikenprocessierupsen
Wijdemeren, ma 4 juli 2011

De gemeente wil dat u nesten van eikenprocessierupsen blijft melden. Particulieren kunnen tegen betaling de nesten door de gemeente laten verwijderen.

persbericht

Oproep gemeente:
blijf eikenprocessierupsen melden

Dit jaar is het aantal gemelde nesten met eikenprocessierupsen in Wijdemeren groter dan ooit.  Inwoners die in juli nog nesten opmerken, worden verzocht dit te melden bij het Servicemeldpunt Openbare Ruimte: (035) 65 59 555.

De afdeling Beheer Openbare Ruimte en de ingeschakelde gespecialiseerde aannemer hebben de afgelopen twee maanden al meer dan 300 rupsennesten bestreden in het door burgemeester en wethouders aangewezen risicogebied.

Aangewezen risicogebied

Binnen het aangewezen risicogebied worden eigenaren van eiken verzocht de eikenprocessierups te (laten) bestrijden. Het risicogebied omvat:

  • de bebouwde kommen en sportcomplexen;
  • jachthavens en (verblijfs)recreatieterreinen;
  • verbindende wegen en voet- en fietspaden tussen de kernen.

De kaart van het Risicogebied Eikenprocessierupsen is op www.wijdemeren.nl te raadplegen.

De laatste ronde

Tot en met juli kunnen particulieren gebruik maken van het aanbod van de gemeente om tegen een sterk gereduceerd tarief van € 125,- ex. BTW per eikenboom de nesten te laten verwijderen. Alle meldingen die nu nog worden gedaan, worden dan eind juli in een laatste ronde weggezogen. Particulieren kunnen het uiteraard ook zelf met een eigen aannemer regelen.

Jeuk, roodheid en pijn?

Vermijd contact met de rupsen of de nesten, ook als ze leeg zijn, want de brandharen blijven jarenlang werkzaam. Toch in aanraking gekomen met de brandharen? Spoel dan huid en ogen af met water. Vermijd wrijven en krabben zoveel mogelijk. Klachten verdwijnen meestal binnen twee weken. Een crème met kamfer of menthol kan verlichting bieden. Neem bij ernstige klachten of klachten aan de luchtwegen contact op met uw huisarts of de GGD, telefoon (035) 6926 222

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3