WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lichaamstaal PvdA
Nederhorst den Berg, za 2 juli 2011

De PvdA fractie functioneert prima. Cor Koster was bij de raadsvergadering van afgelopen donderdag en lette er speciaal op.

Poll

Eergisteren sloot onze poll over de PvdA. Er werden 258 stemmen uitgebracht. Dit is de uitslag:

Wie van de PvdA moet terugtreden?
Stemming gesloten op Thursday, June 30.
Jan Hermans 159 61.6%
Ben Steenvoorden 43 16.7%
Geen van beiden 24 9.3%
Laat me koud 32 12.4%
Totaal aantal: 258

ingezonden bericht

Body Language

Hoe gaan raadsleden tijdens een vergadering met elkaar om? Kletsen ze met elkaar als een ander het woord heeft? Kan er wel eens een lachje vanaf? Gaan degenen die nu al werken met een iPad tijdens een langdradig betoog van een ander op zoek naar een leuke mop op jokesgalore.com?

Bij de laatste raadsvergadering heb ik zitten letten op de lichaamstaal van degenen rond de tafel. Welnu, er wordt wel eens gelachen en met elkaar gepraat, maar over het algemeen zitten ze er stijfjes bij. De negen-op-een-rij van Dorpsbelangen schijnen nooit wat met elkaar te overleggen. Hoeft ook niet, want ze hebben René Voigt. Het CDA praat ook niet, althans niet met elkaar. Hoeft evenmin, want Theo Reijn is degene die overal op inspringt. Hij lijkt zich in de oppositie veel beter op zijn plaats te voelen dan als lid van een coalitiepartij. Nanne Roosenschoon (D66) en Felix Flameling (GrL) hebben natuurlijk geen fractiegenoten om even mee te overleggen. De VVD'ers praten onderling ook niet of nauwelijks; ze zitten allemaal keurig op te letten als een ander het woord voert.

PvdA

Wat me opviel was dat de twee leden van de PvdA fractie wèl regelmatig even contact hadden en dat er - ik heb het geturfd - zeker zes keer even bij geglimlacht werd. Waarom me dat opviel? Vanwege de achtergrondgeschiedenis, natuurlijk.

Jan Hermans en Ben Steenvoorden hebben, zoals bekend, herrie. Ze kunnen kennelijk samen niet door één deur. Voor een buitenstaander is dat echter niet te merken. Ze verdelen de spreektijd (deze keer was het overigens alleen Hermans die het woord voerde), ze vallen elkaar niet af, ze melden de dingen die je van een PvdA'er zou verwachten. Ze zeggen keurig "wij vinden…" en niet "ik vind… en wat m'n buurman vindt zal me worst wezen". Kortom, ze hebben kennelijk een manier gevonden om in de raad gewoon samen hun werk te doen. En daar gaat het natuurlijk om.

Functioneren

Misschien moeten al degenen die zich namens de partij tegen het conflict aan bemoeien dit in hun overwegingen betrekken. In de raad vertegenwoordigen beide heren de partij zoals je dat mag verwachten. Ze functioneren daar prima.

Misschien… heel misschien… zouden ze dit zelf ook eens onder ogen moeten zien. Je hoeft immers niet bij elkaar over de vloer te komen om samen te kunnen werken.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3