WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Werving Vrijwilligers
Wijdemeren, do 27 januari 2011

Gisteren hield Sportservice Noord-Holland een thema-avond over de succesvolle methode: Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd.

persbericht

Wijdemeren biedt cursus werving
sportvrijwilligers aan

Op woensdag 26 januari hield Sportservice Noord-Holland een thema-avond in de gemeente Wijdemeren over de succesvolle methode ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’.

Wethouder Sport, Joost Boermans, opende de bijeenkomst en circa 25 vertegenwoordigers van veertien verenigingen volgden de praktijkgerichte presentatie over het werven en behouden van vrijwilligers volgens een methode die écht werkt. De gemeente Wijdemeren onderkent het belang van vrijwilligers voor het verenigingsleven. Wethouder Boermans onderstreepte het belang van de werving en behoud van vrijwilligers, nu en in de toekomst. Daarom biedt de gemeente alle sportverenigingen de cursus om gratis aan. Het succes van de methode is bewezen. In Noord-Holland hebben 29 sportverenigingen dit traject doorlopen en alle 29 sportverenigingen hebben geen vrijwilligerstekort meer. De sportverenigingen in Wijdemeren kunnen hiervan profiteren en zich aansluiten bij dit succes.

De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ bestaat uit vier workshops. Tijdens deze workshops zetten de verenigingen samen met de projectleider van Sportservice Noord-Holland vijf stappen om meer vrijwilligers te werven. Het traject start met het promoten van de vrijwilligerscampagne en het in kaart brengen van de huidige vrijwilligers en vacatures binnen de vereniging. Vervolgens volgt een opvallende vooraankondiging per brief of e-mail aan alle leden. Daarna worden alle leden telefonisch benaderd. De laatste stap is het toebedelen van passende taken aan de nieuwe vrijwilligers. Elke andere vorm van werving moet het afleggen tegen deze persoonlijke en systematische wervingscampagne.

Wijdemeerse sportverenigingen kunnen zich tot 24 februari opgeven. De vier workshops vinden plaats op maandag 28 februari, maandag 28 maart, maandag 18 april. De datum van workshop 4 wordt nader bepaald. Aanmelden kan bij Niels van Weert van Sportservice Noord-Holland,  tel 023-531 93 75 of nvanweert at sportservicenoordholland.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 3