WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeugd: Gooi in Beweging
Wijdemeren, do 27 januari 2011

Gooi in Beweging streeft ernaar de jeugd in het Gooi op gezond gewicht te houden. Op 3 februari is er een regionale bijeenkomst over.

persbericht GGD

Nieuwe koers Gooi in Beweging

Op donderdag 3 februari vindt van 13.00 tot 15.00 uur in het gemeentehuis van Huizen een bijeenkomst van het programma Gooi in Beweging plaats. Gooi in Beweging streeft ernaar de jeugd in het Gooi op gezond gewicht te houden via de thema’s voeding, bewegen en opvoeden.

Op basis van opgedane ervaringen in de afgelopen drie jaar én de landelijke invoering van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is in onze regio besloten een nieuwe koers te varen. Lag de afgelopen jaren vooral de nadruk op het uitvoeren van activiteiten, vanaf 2011 verschuift de aandacht naar samenwerking op lokaal niveau.

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van de regiogemeenten, sportinstellingen, onderwijs, welzijn en jeugdgezondheidszorg. Doel is alle betrokken partijen te inspireren de krachten op gemeentelijk niveau te bundelen om de jeugd in de regio op gezond gewicht te houden.
Mevrouw Janny Bakker, ambassadeur van Gooi in Beweging en wethouder gemeente Huizen, is de dagvoorzitter. Gastspreker is onder andere mevrouw Rinda den Besten, wethouder gemeente Utrecht. Mevrouw den Besten vertelt over de positieve efffecten van de gezamenlijke aanpak in de wijk Overvecht.

Een ouderraadlid van de Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg vertelt over het succesvolle lesprogramma “IK Lekker fit!?”. De projectleider Gooi in Beweging lanceert de eenduidige, gezonde boodschap voor de regio: gezonde voeding, voldoende bewegen en opvoeden door stimuleren en grenzen stellen.

Aan het eind van de bijeenkomst draagt de GGD symbolisch de regie over aan de lokale regisseurs van de gemeenten. De gemeentelijke regisseurs gaan de lokale netwerken vormgeven en in beweging houden. Het is de bedoeling dat binnen elk netwerk de gemeente, onderwijs, sport, welzijn en zorg samenwerken om de jeugd op gezond gewicht te houden. De GGD adviseert, ondersteunt en faciliteert.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 3