WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Johan Remkes op Bezoek
Wijdemeren, do 20 januari 2011

De nieuwe Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, bezoekt Wijdemeren op 28 januari.

persbericht

Eerste ambtsbezoek Commissaris Koningin aan Wijdemeren

Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland  J.W. Remkes, bezoekt op 28 januari 2011 de gemeente Wijdemeren. Het bezoek staat in het teken van ontmoeting. Na een rondrit door de gemeente ontmoet Remkes in het gemeentehuis de gemeenteraad en diverse instellingen. Inwoners en belangstellenden zijn vanaf 15.30 uur welkom op het gemeentehuis aan de Rading 1 te Loosdrecht.

Het is het eerste ambtsbezoek dat Remkes als commissaris van de Koningin aan Wijdemeren brengt. Vanaf 13.30 uur vindt een rondrit plaats per autobus. Daarbij wordt elke kern van de gemeente bezocht. Tijdens deze tocht wordt de commissaris vergezeld door het college van burgemeester en wethouders.

Op verschillende plaatsen wordt een toelichting gegeven. Zoals bij de Horstermeer, Overmeer Zuid, Ter Sype en het Dorpscentrum Loosdrecht. In de Horstermeerpolder vindt een gesprek met bewoners plaats. De rondrit eindigtm bij het gemeentehuis.

Ontmoeting op gemeentehuis

Vanaf 15.30 uur ontmoet Remkes de gemeenteraad en vindt een inhoudelijke dialoog plaats. Daarbij komen onder meer toerisme en recreatie, samenwerking en verkeersproblematiek aan bod.

Dorpskernen vertegenwoordigd

Van 16.30 tot 18.00 uur wordt een thematische ontmoeting met inwoners en raadsleden gehouden. Elke dorpskern wordt vertegenwoordigd door een instelling die iets over hun bezigheden in de gemeente Wijdemeren komen vertellen.
Zo wordt Ankeveen vertegenwoordigd door IJsclub Ankeveen die voor de gelegenheid een stempelpost meebrengt. Nederhorst den Berg wordt vertegenwoordigd door de Stichting De Vecht terug in het Dorp, Loosdrecht door enkele vrijwilligers van stichting Sloep. Ten slotte worden  Kortenhoef en ’s-Graveland vertegenwoordigd door stichting Kunst aan de Dijk.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
5 gr.
windkr. 3