WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cultuurhistorische Kaart
Wijdemeren, wo 19 januari 2011

Overmorgen zal de stichting Tussen Vecht en Eem (TVE) een nieuwe kaart met cultuurhistorische hoogtepunten aanbieden aan het Gewest Gooi en Vechtstreek.

persbericht

Fietsen langs cultuurhistorische hoogtepunten tussen Vecht en Eem

Op 21 januari biedt de stichting Tussen Vecht en Eem (TVE) een nieuwe kaart met cultuurhistorische hoogtepunten aan aan Jan Rensen, voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Economie en Werk en lid van het Dagelijks Bestuur van het Gewest Gooi en Vechtstreek.

TVE brengt de kaart Fietsen met de canon Tussen Vecht & Eem uit als aanvulling op de in 2009 verschenen Historische Canon tussen Vecht & Eem. Hij is nu als los supplement verkrijgbaar.

In de Historische Canon worden aan het eind van ieder hoofdstuk “te bezoeken plaatsen” genoemd. Met behulp van de kaart kan men zien waar deze plaatsen liggen. Aan de hand van het fietsknooppunten- netwerk kan men zelf een route uitzetten langs verschillende van de 69 bezienswaardigheden.
Op de achterzijde wordt bij elke bezienswaardigheid een korte omschrijving gegeven.

De redactie berustte bij Hans Mous, redacteur van het Tijdschrift Tussen Vecht en Eem, met medewerking van Henk Michielse, coördinator van de werkgroep Historische canon van TVE en hoofdredacteur van genoemd Tijdschrift. De kaart is opgemaakt door Jurriaan van Wijland.

De kaart Fietsen met de canon Tussen Vecht & Eem wordt aan Jan Rensen aangeboden wegens de start, 1 januari jl., van het nieuwe Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi & Vecht, onderdeel van iTRovator, het nieuwe regionale innovatieplatform voor toerisme dat sinds april 2010 actief is. Het Gewest Gooi en Vechtstreek heeft samen met de provincie Noord-Holland en de Kamer van Koophandel het initiatief genomen tot de oprichting van iTRovator.
In 2011 zullen, behalve de huidige drie VVV-vestigingen, vijf nieuwe bij samenwerkingspartners van het Regionaal Bureau voor Toerisme onderdak vinden.

De kaart is behalve bij TVE (penningmeester at tussenvechteneem.nl ) verkrijgbaar in boekwinkels, bij een aantal VVV’s en bij de bij TVE aangesloten historische kringen.

De winkelprijs is € 5,95.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
5 gr.
windkr. 3