WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De GAD legt het uit
Wijdemeren, za 8 januari 2011

De GAD zet de spelregels van de ondergrondse verzamelcontainers nog maar eens op een rijtje, want dat blijkt nodig.

persbericht

Aanbieden afval verzamelcontainers

De afgelopen maanden wordt regelmatig afval bij (ondergrondse) verzamelcontainers geplaatst. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en het leidt tot overlast, bijvoorbeeld zwerfafval, ongedierte en bijplaatsing.

Spelregels

Bij het inzamelen van afval is de medewerking van de inwoners van de regio essentieel. Onderstaand volgen nog een keer de spelregels voor het aanbieden van afval in de ondergrondse verzamelcontainers.

  1. Alléén afval in goed gesloten huisvuilzakken in de verzamelcontainers
  2. Grof huishoudelijk afval kunt u brengen naar één van de vier scheidingsstation in de regio (Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp) of op laten halen door de GAD. Kijk op www.gad.nl voor meer informatie.
  3. Geen chemisch afval, glas, papier/karton en textiel in de ondergrondse restafvalcontainer gooien. Voor deze afvalstromen zijn er diverse voorzieningen. Kijk op www.gad.nl, brenglocatiekaart, waar de voor u dichtstbijzijnde voorzieningen zijn.
  4. De GFT-container is bedoeld voor groente-, fruit- en tuinafval, dus gebruik deze container ook alleen voor dat afval.
  5. Geen afval op of naast de ondergrondse restafvalcontainer plaatsen. Dit trekt meer afval aan en veroorzaakt zwerfafval en dus overlast voor de buurt.

Toezicht en Handhaving

Al deze zaken zijn aan wettelijke regels gebonden. De medewerkers van Toezicht en Handhaving hebben de opdracht hierop toe te zien en waar overlast ontstaat of waar misstanden worden gesignaleerd op te treden. Afhankelijk van de aard en ernst van de situatie wordt een waarschuwing gegeven of proces verbaal opgemaakt (bekeuring).

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 3