WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Steunpunt Huiselijk Geweld
Wijdemeren, za 8 januari 2011

Op 1 januari vierde het Advies- en Steunpunt Huiselijk geweld (ASHG) haar eerste lustrum. Vijf jaar geleden richtten de regiogemeenten het Steunpunt op.

ingezonden bericht

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld vijf jaar actief in de regio

Op 1 januari 2011 vierde het Advies- en Steunpunt Huiselijk geweld (ASHG) haar eerste lustrum. Vijf jaar geleden namen de regiogemeenten het besluit om de aanpak van huiselijk geweld gezamenlijk op te zetten, met een Advies- en Steunpunt als ‘spin in het web’.

Niet voor niets, zo bleek al snel. In vijf jaar tijd is het ASHG erin geslaagd om alle organisaties die betrokken zijn bij de aanpak van huiselijk geweld in Gooi en Vechtstreek samen te brengen. Een samenwerking waardoor zo snel mogelijk de juiste hulpverlening opgestart kan worden voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld. Een samenwerking waarin ingegaan wordt op de ontwikkelingen rond huiselijk geweld en waarbij alle politiemeldingen rond huiselijk geweld bij het ASHG terecht komen, zodat voor deze personen waar mogelijk hulpverlening gestart wordt. In 2009 kwam de uitvoering van de Wet tijdelijk huisverbod ook onder de vleugels van het ASHG, met tot gevolg een nog intensievere samenwerking met gemeente, justitiële- en strafrechtpartners. In 2009 zijn er 1300 trajecten gestart en werden er 59 huisverboden opgelegd in de regio, in 2010 1000 trajecten en 52 huisverboden.

Over huiselijk geweld

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld is er voor plegers, slachtoffers, getuigen, professionals en mensen die in hun omgeving iemand kennen van wie zij vermoeden dat er een vorm van huiselijk geweld speelt. Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving en staat op de tweede plaats als het gaat om dodelijke ongevallen door geweld. Het vindt in de privésfeer plaats, en wordt gepleegd door partners, ouders, kinderen, andere familieleden en huisvrienden. Vormen van huiselijk geweld die onderscheiden worden zijn: (ex)partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling, eergerelateerd geweld en huwelijksdwang, mishandeling van ouders door hun kind(eren), genitale verminking, mishandeling van pubers en adolescenten door hun ouders of vriend(en).

Contact opnemen met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld kan altijd, ook anoniem, via (035) 99 11 99 of via de website www.huiselijkgeweldgooi.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 3