WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Patrick over Wijdemeren
Ankeveen, ma 3 januari 2011

Patrick Kreuning gaat in vogelvlucht door de problemen in de verschillende kernen van Wijdemeren en blikt vooruit in 2011.

ingezonden brief

Een veelbewogen jaar is achter de rug

Voor ieder van ons is een veelbewogen jaar achter de rug, niet alleen in de privesfeer, maar ook qua politiek. In de landelijke politiek zagen we een verschuiving naar rechts, in de lokale politiek zagen we een verschuiving naar het midden. Immers, is Dorpsbelangen het eens met een links standpunt dan gaan ze daarvoor, bij rechts idem dito.

Natuurlijk, iedereen moet de broekriem een gaatje strakker spannen, dat zal ook de komende jaren nog wel zo blijven, er moet immers landelijk fors bezuinigd worden, de 18 miljard is maar een schijntje, de staatsschuld loopt in die zelfde periode met ca 100 miljard op. De gemeente krijgt minder geld, de economische crisis heeft velen parten gespeeld, de werkloosheid steeg landelijk, cijfers van onze gemeenten weet ik niet.

En ook de komende jaren zal het niet juichen worden. Maar, we hebben ook goede dingen gehad, denk aan het wk voetbal waarin we net de titel niet binnenhaalden maar wel een groot feest met elkaar hebben gevierd. Of denk aan buslijn 106 die vooralsnog behouden is, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers uit onze dorpskernen. De opknapbeurt aan het Noordereind is gereedgekomen, uiteraard niet tot ieders tevredenheid, maar om elk mens gelukkig te maken is nu eenmaal onmogelijk. Tenslotte heeft ieder zijn of haar wensen, wensen die soms lijnrecht tegenover die van de buurman staan. Vraag blijft uiteraard, hoe verder met de dobber.

Wat te denken van Nederhorst wat veel in de belangstelling stond, de republiek Horstermeer welke werd uitgeroepen en welke ik met mijn hart ondersteun, de commotie rond het oude gemeentehuis en de geplande verbouwingen in Overmeer.

Wat kunnen we voor het komende jaar verwachten? Hopelijk worden de problemen voor Nederhorst nu eens echt goed opgelost, en als de horsters en sympathisanten er met zijn allen de schouders onder zetten komt dat ook vast wel goed. Dorpsbelangen, luistert naar uw burgers, ook naar die uit Nederhorst den Berg.

Het nieuwe bejaardentehuis in Kortenhoef is hopelijk dit komend jaar voltooid zodat de ouderen na vele lange en ellendige jaren in containerwoningen eindelijk weer eens in een fatsoenlijk verblijf kunnen wonen. En hoe zal het verder gaan met de Dobber, het voormalige terrein van de st. Antoniusschool en veel meer zaken?

Hoe gaat het verder met het verkeersbeleid in 's Graveland, nog steeds een groot struikelblok voor een doorsnee politicus?

Ankeveen, wat moet je daar nu van zeggen. Anoniem lijkt ze door de verhitte gemoederen te manoeuvreren, weinig problemen, de markt blijft het goed doen, heikel punt is alleen ook de verkeersdruk bij de Herenweg. Maar laten we natuurlijk ook niet de geplande veranderingen aan de Loodijk vergeten.

Loosdrecht tenslotte, tja, als Ankevener kom ik er niet zo heel veel, hoe zal het verder gaan met het nieuwe dorpscentrum? En had de gemeente enige jaren terug niet een rechtszaak gewonnen tegen de provincie aangaande het verdiepingsplan in de plassen? Hoe staat het er mee, we horen er weinig over.

In elk geval wens ik u een goed 2011 toe, vol wijsheid, al dan niet op het (politieke) schaakbord, doelgerichtheid, al dan niet op het (politieke) dartsbord, veel sportiviteit ook op de (politieke) voetbalvelden, maar vooral, ondanks dat het misschien financiëel wat minder zal zijn, vooral veel geluk, liefde, rijkdom maar het meest voorname, gezondheid.

Tot Ziens in 2011.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
4 gr.
windkr. 1