Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rechtszaken Dobber

Kortenhoef, 14 juni 2006

De strijd tussen de pachter van de Dobber en de gemeente verhardt zich. Beide partijen starten rechtszaken.

Hans Peet, de pachter van de Dobber, stapt nu ook naar de rechter om de gemeente te houden aan de afspraken die volgens hem met de gemeente 's-Graveland gemaakt zijn. Dat staat vandaag in een artikel van Hans van Keken in de Gooi.

De achterstallige huur, die hij de gemeente had moeten betalen, heeft hij op een notarisrekening gestort. Hij bestrijdt dan ook dat hij een wanbetaler zou zijn. Het geld komt vrij zodra de gemeente investeert in de Dobber, zoals hij vindt dat een goede verhuurder zou moeten doen.

Jarenlang Debat

Er wordt al vele jaren met de gemeente gebakeleid over een modernisering van de keuken. (In 2001 werd hij uit de voorjaarsnota gehaald.) Daar komt volgens hem nu één en ander bij. De gordijnen van het toneel moeten geimpregneerd worden, scheuren in vloeren en wanden moeten gerepareerd worden, er moet nieuwe vloerbedekking komen en nog zo wat zaken.

Hij probeert al jaren overeenstemming met de gemeente te bereiken, maar dat lukt steeds niet. Vorig jaar april had hij er genoeg van en stopte met de betaling van de huur. Die zette hij apart op een rekening bij een notaris.

Huur te Hoog

De gemeente vraagt een huur van 24.000 per jaar. Hij vindt dat teveel, zeker gezien het feit dat hij verenigingen korting op de zaalhuur moet geven en dus beperkt is in zijn commerciële mogelijkheden. Bovendien subisiëert de gemeente het dorpshuis niet. Iets wat hem dwars zit.

Wethouder Wim Lorjé vindt dat de gemeente 's-Graveland indertijd een onduidelijk contract heeft afgesloten met Peet. Hij benadrukt dat zijn voorganger, Bert Nagel, veel gesprekken met Peet gevoerd heeft, maar dat daar nooit overeenstemming tot stand kwam. Ook hij kondigt aan naar de rechter te stappen om de huur te innen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Windstil 20 Naar volgende bericht