WIJDEMEERSE WEBKRANT
Grote Woningbehoefte
Nieuw Loosdrecht, do 10 februari 2011

Sascha Baggerman, gedeputeerde Wonen, stelt dat bouwen van woningen nodig blijft, zeker in het zuiden van Noord-Holland.

De deskundigen (en leken) spreken elkaar nogal eens tegen als het gaat om bevolkingsopbouw, -groei en de behoefte aan woningen, zeker in deze regio. In het debat over de woningbouw in het bouwplan Ter Sype in Nieuw Loosdrecht werd de afgelopen tijd door tegenstanders nogal eens het argument gehanteerd dat het Gooi te maken krijgt met krimp en dat er daarom niet gebouwd zou moeten worden. Gedeputeerde Bart Heller (GL) blies het plan op 18 januari af, omdat er volgens hem te weinig draagvlak voor zou bestaan. Zijn collega Sascha Baggerman (PvdA) stelt in een artikel op de website van Noord-Holland dat er een tekort aan woningen in de provincie bestaat, vooral in het zuiden van de provincie. (Sic!!)

Dat artikel begint met:

"Noord-Holland heeft nog steeds een tekort aan woningen, hoewel er de laatste jaren veel is bijgebouwd. Dit blijkt uit de Monitor Woningbouw 2010 van de provincie Noord-Holland (pdf, 1 Mb). “Bouwen blijft nodig”, concludeert Sascha Baggerman, gedeputeerde Wonen.

De monitor laat zien dat het aantal woningen in Noord-Holland met meer dan 11.000 per jaar is toegenomen. Toch heeft Noord-Holland nog steeds te maken met een tekort aan woningen. Dit komt doordat de vraag net zo hard is toegenomen, vooral in het zuiden van de provincie. In 2007 en 2008 daalde het woningtekort in Noord-Holland. In 2009 en in 2010 werd dat tekort niet verder ingelopen. Het heeft zich gestabiliseerd rond de 30.000 woningen."

Einde citaat 

Wellicht kunnen Heller en collega Baggerman eens een kopje thee met elkaar gaan drinken, de klokken gelijk zetten en besluiten om de banen op het vliegveld iets te draaien, opdat er 500 woningen gebouwd kunnen worden?

Dossier Ter Sype/Vliegveld Hilversum

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
10 gr.
windkr. 3