WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Criminelen opgepakt
Kortenhoef, zo 6 februari 2011

Twee Engelse criminelen werden donderdagochtend vroeg door een arrestatieteam op het Moleneind in Kortenhoef aangehouden.

Samenwerking met de Engelse politie leverde de informatie op om een 24-jarige Brit aan te houden, die verdacht wordt van een poging om een geldwagen in Engeland te overvallen. De tweede man die werd aangehouden is eveneens afkomstig uit Engeland. Tegen hem lag er geen aanhoudingsbevel uit Engeland. Hij was niet betrokken bij de overval die de andere man pleegde. Toch werd ook hij gearresteerd, omdat de politie een wapen bij hem vond, evenals een grote soms geld.

Jouke de Jong, de chef zware criminaliteit in Amsterdam, waarschuwt in de Gooi- en Eemlander tegen Engelsen die voor heel veel geld woningen willen huren. Vaak klopt er dan iets niet.

Moleneind: niet pluis

In 2003 en in 2004 vonden er op het Moleneind grote politieacties plaats, waarbij arrestaties werden verricht. Op 5 november 2003 werd een XTC laboratorium, een vuurwapen en 160 kilo hasj gevonden bij een inval. Ook toen was er een woning gehuurd door een Engelsman. De eigenaar van het terrein en de woning had niets in de gaten gehad.

Op 13 januari 2004 was het weer raak. Een groot aantal politiemensen en materieel was ingezet om een inval te plegen. De aanleiding voor die actie werd toen niet bekendgemaakt.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 4