WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwsflarden
Wijdemeren, di 1 februari 2011

Het schoolplein van de Curtevenneschool wordt vergroot. Althans, het college besloot dat vandaag, zo twittert wethouder Joost Boermans.

De stroom persberichten is onder het huidige college enigszins opgedroogd. Wie wil weten waar de politiek het over heeft, die kan beter een Twitter account nemen en de lokale politici volgen. Dan komt er veel irrelevante informatie langs over vrijetijdsbestedingen, vakanties en familieaangelegenheden. Human interest. De mens achter de politicus eigenlijk.

Nieuwsflarden

Maar soms komt er in het berichtje van 140 tekens (de tweet) echter iets langs dat het best beschreven kan worden als een flard nieuws. Een stukje nieuws, zonder achtergrondinformatie. Een nieuwssnipper, zoals de tweet van wethouder Joost Boermans:

"College #wijdemeren is overigens ook akkoord gegaan met grondverhuur aan #curtevenneschool #kortenhoef tbv groter schoolplein."

Of deze van burgemeester Martijn Smit:

"Vanavond historische canon Nederhorst den Berg en jubileumuitgave watersportvereeniging loosdrecht gelezen. Tweemaal genieten!"

En deze van CDA fractievoorzitter Theo Reijn:

"Bleker zoekt naar alternatief Hedwigepolder http://t.co/yHUKV6X Bleker ook alternatief laten zoeken voor Horstermeerpolder."

Het zal wel ouderwets zijn, maar geef ons maar een beknopt persbericht waarin staat welk stuk grond aan de Curtevenneschool verhuurd gaat worden, voor hoeveel geld, wat de overwegingen zijn en of de buurt inspraak krijgt.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 3