WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wildplassen? Jakkes!
Ankeveen, vr 30 december 2011

Patrick Kreuning las met weerzin de ingezonden brief van Cor Koster over wildplassen tegen een geldautomaat. Hij heeft ook een goed advies.

ingezonden brief

Geachte heer Koster,

Het is heel vervelend dat er bij u is ingebroken, zoiets zou in onze rustige dorpen niet moeten mogen.
Maar wat u schrijft over het wildplassen tegen een pinautomaat, dat schiet me toch wel in het verkeerde keelgat, ook al bedoelt u het waarschijnlijk als grap. Je moet er toch niet aan denken dat je even geld gaat pinnen en met je vingers in de urine van iemand zit, dat de geldautomaat nog nat is van de wildplasser.

Verder wil ik u en andere Wijdemeerders waarschuwen voor diefstal bij pinautomaten.
Er is weer een nieuwe trend, een metalen plaatje in de geldautomaat. U gaat pinnen, u toetst uw pincode in en vervolgens krijgt u uw pasje terug. Dan is het wachten op het geld. Dit komt echter niet. Reden: er is een metalen plaatje in het geldvakje geplaatst. U loopt vervolgens weg om contact met de bank te zoeken en intussen loopt de man of vrouw die het plaatje heeft geplaatst langs de automaat en strijkt uw geld op.

Een andere methode is dat men u tijdens het pinnen afleidt door een briefje van 20 naast u op de grond te laten vallen en u dan aan te spreken. Men gaat zo staan dat u de automaat niet in de gaten kunt houden en intussen gaat de compaan van de dief er met uw pasje vandoor, men steekt een neppasje in de gleuf. Vervolgens wordt uw rekening leeg geplunderd.

Wees dus voorzichtig met pinnen, laat u vooral niet afleiden, pin bijv. alleen als u echt geen geld meer in de knip hebt. Niemand die u dan wijs kunt maken dat u geld hebt laten vallen. En mocht uw geld niet in de geldlade verschijnen, voel dan goed de hele binnenkant na.

Een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee.

Patrick reuning
Ankeveen

PS.

Op het NOS Journaal werd aangeraden om bij de pinautomaat te blijven en direct de politie en de bank te bellen.

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief