WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VSK start Kunstcentrum
Ankeveen, ma 26 december 2011

Kunstenaars die belangstelling hebben voor deelname aan het ateliercollectief (i.o.) in Ankeveen kunnen woensdag een kijkje nemen.

persbericht

Ankeveen enthousiast over start kunstenaarscentrum

“Wat leuk voor het dorp.” “Wat een goed initiatief.” “Hier is echt behoefte aan.” Dit zijn enkele spontane reacties van kunstenaars en (creatieve) dorpsgenoten op het initiatief van Muziekvereniging De Vriendschapskring in Ankeveen om in het gebouw aan de Stichtse Kade 1 (naast hun eigen onderkomen) een kunstenaarscentrum te starten.

Het pand op nr. 1 is eveneens eigendom van de muziekvereniging die het al vele jaren naar tevredenheid aan derden verhuurt. “Eerst zat het Groene Kruis erin, toen Mantelzorg en daarna Sandfire,” zegt voorzitter Frank Senteur over de vorige huurders. “Sandfire heeft de huur opgezegd en dat was voor ons een goed moment om te kijken naar een nieuwe functie voor het gebouw. We dachten daarbij vooral aan een invulling die voor meerdere partijen interessant zou zijn. Voor de inwoners van Ankeveen en directe omgeving, voor het dorp op zich, voor kunstenaars en voor ons als muziekvereniging. In plaats van het pand weer te verhuren als kantoor, denken wij nu dus vooral in een artistieke richting die ook beter aansluit bij onze activiteiten als veelzijdige muziekvereniging met een orkest, een saxofoon collectief, een dansafdeling en een dynamische slagwerksectie. We gaan hier aan de Stichtse Kade vanaf 1 januari 2012 één inspirerend creatief centrum creëren.”

Veel belangstelling

“We kennen veel mensen die actief zijn in de wereld van de beeldende kunst en weten hoe nijpend het is om goede atelierruimte te vinden. Die mensen zijn we dus maar eens gaan bellen,” vervolgt Frank Senteur. “Alleen al in Ankeveen waren er diverse kunstenaars die het pand onmiddellijk van binnen wilden zien. De reacties waren laaiend enthousiast. Het pand is ruim, beschikt over meerdere ruimten met veel daglicht en biedt heel veel mogelijkheden om met verschillende kunstenaars gebruik van te maken. Ook kunnen er workshops worden gegeven. Het is natuurlijk extra stimulerend en gezellig om met meerdere creatieve geesten zo’n kunstenaarscentrum te delen.”

Open huis 28 december

Professionele en hobbykunstenaars die belangstelling hebben voor deelname aan het ateliercollectief worden van harte uitgenodigd om op woensdag 28 december a.s. een kijkje te komen nemen op de Stichtse Kade 1 in Ankeveen. Op 28 december is het gebouw ’s ochtends open van 10.00 uur tot 12.00 uur en ’s middags van 16.00 uur tot 18.00 uur. Mochten deze tijden echt niet uitkomen, dan is het altijd mogelijk om via secretaris Tiny Beemsterboer (035) 656 1507 of Makelaar De Witte Raaf (035) 656 2624 een aparte afspraak te maken. De belangstelling van kunstenaars uit de omgeving is erg groot, dus wees er snel bij!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persberricht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief