WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WMO-taxi start 1 januari
Wijdemeren, zo 25 december 2011

Met ingang van 1 januari zal de Wmo-taxi gaan rijden. Deze taxi is bedoeld voor mensen die moeilijk de deur uit kunnen.

persbericht

Eerste testritten in de regio Gooi en Vecht uitgevoerd
Wmo –taxi draait warm

Met ingang van 1 januari 2012 zal de Wmo-taxi in de regio gaan rijden. Deze taxi is bedoeld voor mensen die moeilijk op eigen gelegenheid of met openbaar de deur uit kunnen.

Bij de gemeente kunnen ze een taxipas aanvragen. Daarmee kunnen ze met een flinke korting in de regio noodzakelijke bezoeken afleggen. De taxi gaat rijden in opdracht van de gemeenten Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren.

Om de start vlekkeloos te laten verlopen zijn deze week testritten gehouden met proefpersonen. Uit interviews met de testpersonen is gebleken dat de eerste ervaringen met de regiotaxi positief zijn. Vanuit een lastige locatie in Huizen, werd een rit naar het Rosa Spierhuis in Laren gemaakt. Zowel op de heen- als terugreis was de taxi op de afgesproken tijd aanwezig. De testpersonen ervaren het als een vriendelijke vorm van vervoer. Zo kon zonder probleem de blindengeleidehond mee en ook voor rollators of rolstoelen is ruimte. Het vervoer bleek dus goed geregeld, maar natuurlijk zijn er ook startproblemen. Zo waren er nog technische problemen rond de terugbelservice waarmee de chauffeur kan aangeven dat hij onderweg is. Ook de communicatie met de recepties van zorginstellingen verdient nog aandacht. Nog niet iedereen is al bekend met het nieuwe nummer. (0900-9668).

Met een evaluatieformulier hebben de testrijders op een testformulier kunnen aangeven wat verbeterd kan worden en hoe deze foutjes er nog uitgehaald kunnen worden. Met deze evaluatie, die nog wordt doorgenomen met de vervoerder, wordt een flitsende start van de Wmo-taxi in het nieuwe jaar verwacht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief