WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jagthuis: Franse Kerstmuziek
Horstermeer, ma 12 december 2011

Op zondagmiddag 18 december speelt het ensemble Lumaka Franse concertante kerstkamermuziek in het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Noël de France met Ensemble Lumaka
In het Jagthuis
Zondag 18 december, 15.30 uur, in kerstsfeer

Bij kerstmuziek denken we al gauw aan vocale muziek. Dat er ook concertante kamermuziek voor de kerstperiode is, laat Ensemble Lumaka horen.

Voor fluit, cello en harp zijn vooral in Frankrijk diverse kerstcomposities geschreven. Zo kunt u kennis maken met de Pastorales de Noël van André Jolivet waarin het kerstverhaal aan de hand van verschillende scènes wordt verklankt. En met de Petite Suite pour Noël van Jean-Michel Vaccaro voor cello en harp en de Six Noëls van Marcel Tournier voor harp solo.

Ensemble Lumaka speelt dit concert met harpiste Miriam Overlach, fluitiste Jana Machalett en cellist Charles Watt. Gelauwerd met diverse jury- en publieksprijzen, o.a. van het Kamermuziekconcours Almere, behoort Ensemble Lumaka tot de succesvolle ensembles in Nederland. In 2009 speelde het ensemble in het kader van de prestigieuze concertserie Het Debuut in de grote Nederlandse concertzalen. Daarvoor was het voltallige ensemble al twee keer te gast bij de JagthuisFestivals. Nu speelt het ensemble zijn Franse kerstprogramma, dat vorig jaar op cd verschenen is. Naast de genoemde werken worden er composities van Fauré, Jongen en Saint-Saëns gespeeld.

Ensemble Lumaka

zondag 18 december 2011,
aanvang 15.30 uur,
entree 17 euro.

Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbetricht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief