WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sport achter de Blijk?
Nederhorst den Berg, di 6 december 2011

Bergers kunnen op 12 december meepraten over de herinrichting van het recreatieterrein achter Sporthal De Blijk in Nederhorst.

ingezonden bericht

Dorpsbijeenkomst
Herinrichting Recreatieterrein De Blijk

Op maandag 12 december organiseren de IJsclub Nederhorst den Berg en de BRC in samenwerking met de Bergse Speeltuinvereniging een Dorpsbijeenkomst.

Deze bijeenkomst staat in het teken van de mogelijke herinrichting van het recreatieterrein achter de sporthal De Blijk. De gemeente Wijdemeren heeft recentelijk aangeven dat dit gebied herontwikkeld kan worden. Voor de IJsclub, de BRC en de Bergse Speeltuinvereniging biedt dit een fantastische kans op realisatie van nieuwe voorzieningen voor recreatie en sport dichtbij de kern van "het dorp". Om plannen te maken die gedragen worden door niet alleen deze verenigingen -weliswaar samen goed voor meer dan 1500 leden- nodigen wij belangstellenden uit om ook deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Drijfveren

Met de huidige faciliteiten van de IJsclub bestaat er een mogelijkheid dat eerder schaatsen op een "landijsbaan" te realiseren is.
Ook speelt mee dat het gebruik van het water waarop nu de natuurijsbaan is gelokaliseerd op de langere termijn niet 100% gegarandeerd is.
De Bergse Runners Club streeft al jarenlang en zeer actief naar mogelijkheden om het trainingsaanbod voor leden te vergroten met een loopaccommodatie. Een loopaccommodatie  biedt de mogelijkheid om ook jeugd meer sportmogelijkheden te bieden. Scholen zouden hiermee ook een buitensport mogelijkheid krijgen en sportverenigingen de ruimte voor loop en conditietrainingen.

De Bergse Speeltuinvereniging beschikt nu over een terrein achter de voormalige school/brandweerkazerne aan de Dammerweg. De gemeente wenst dit gebied een andere bestemming te geven en wil om die reden graag meewerken aan de verplaatsing van de Speeltuin. De Bergse Speeltuinvereniging wil op haar beurt best meewerken indien het karakter van de vereniging met z'n "eigen plaats" in het dorp behouden kan blijven. Het gebied achter de sporthal kan een reële optie zijn.

Bergs Belang

Uit de eerste positieve onderlinge gesprekken tussen de drie Bergse verenigingen is duidelijk geworden dat er een gemeenschappelijk BERGS belang is. Wellicht zijn er ook andere verenigingen en groepen die aan willen haken bij dit initiatief. Het is een eenmalige kans om een recreatievoorziening te ontwikkelen waar veel Bergers van jong tot oud van kunnen profiteren.

Op 12 december heeft u de kans om uw stem te laten horen en mee te praten over de ontwikkeling van recreatie en sport.

Om 20.00 uur start de avond in sporthal De Blijk die zal duren tot uiterlijk 22.00 uur.  Sportkenner bij uitstek Ab Krook zal deze avond leiden.

Gert van der Vliet

Namens:
Berge Runners Club
IJsclub Nederhorst den Berg
Bergse Speeltuin Vereniging

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief