WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Samen Sterk over Visie
Loosdrecht, wo 31 augustus 2011

Samen Sterk pleit voor aanpassingen in het visiedocument van de gemeente op toerisme en recreatie. Samen Sterk is een commissie van de OKL.

Wij ontvingen van de commissie Samen Sterk van de OKL 1) een mail die opende met:"In de commissie Ruimte en Economie van de gemeente Wijdemeren wordt woensdag 7 september om 20.00 uur de nieuwe Visie op toerisme en recreatie besproken. Het nog jonge college van B&W gaat op voortvarende wijze proberen Wijdemeren en zijn kernen weer op de toeristische kaarten te zetten."

Loosdrechtse commissie

In Samen Sterk zitten Jasper Blom, Tim Emmelot, Hetty Kastelein, Peter Op de Beek en Sjors Chamboné. Het OCW 2), de andere ondernemersvereniging van Wijdemeren, is niet betrokken bij deze commissie en de door de commissie aangegeven aanpassingen. De commissie heeft het visiedocument van de gemeente gelezen en loopt daar warm voor. Toch wil Samen Sterk hier en daar het één en ander aanpassen. Zo denkt de gemeente dat het dagtoerisme toeneemt ten koste van het verblijfstoerisme in hotels en pensions. Samen Sterk denkt daar heel anders over en ziet zelfs kansen als de 's-Gravelandse Vaart open gaat voor dure sloepen. Samen Sterk schrijft: "De mensen die een sloep bezitten tussen de € 30.000 en de € 100.000 hebben geen enkel probleem om onderweg een hotel of bed en breakfast te boeken."

Aandacht voor verbeteringen

De commissie wil op een aantal punten, leges, sluizen, ligplaatsen, etc. dat de gemeente aandacht gaat geven aan het economische belang van passagiersschepen in de Gooi en Vechtstreek.

Het visiedocument van Wijdemeren vindt u hier. Het document met de amendementen van Samen Sterk op de visie van Wijdemeren vindt u hier. (Beide pdf.)

1) OKL = Ondernemers Kring Loosdrecht
2) OCW = Ondernemers Collectief Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
17 gr.
windkr. 2