WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Meer weten over de Zon?
's-Graveland, di 23 augustus 2011

Het Bezoekerscentrum organiseert op 31 augustus in samenwerking met KNVWS een boeiende middag over de zon.

persbericht

KNVWS en Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek zoeken de zon op!

De zon in de spotlight

Altijd al meer willen weten van die oranje bol in de lucht? Kom dan op woensdag 31 augustus naar ’’de zon in de spotlight’’. Starten tussen 13.00 en 15.00 uur. Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek organiseert in samenwerking met KNVWS afdeling ’t Gooi een boeiende middag over de zon. Tijdens een speurtocht ontdek je allerlei wetenswaardigheden over de zon en is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan echte kenners. Bij onbewolkt weer kun je door een telescoop naar de zon kijken. Vergeet hiervoor niet om je camera mee te nemen. Zodat je een foto kan maken van de zonnevlekken. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Deelname aan deze activiteit kost voor leden van Natuurmonumenten € 4,50,- per kind en voor niet-leden € 7,50 per persoon. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Nacht van de vleermuis

Het laatste weekend van augustus is het de Europese Nacht van de Vleermuis. De ’s-Gravelandse Buitenplaatsen is met zijn oude bomen en de ijskelder een goed leefgebied voor deze vliegende zoogdieren. Daarom organiseert het bezoekerscentrum een vleermuizenexcursies op zaterdag 28 augustus van 20.30 tot 22.00 uur voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Ontdek op deze avond, alles over dit fascinerende dier. Na een korte presentatie gaan we lekker naar buiten en maken we de geluiden van de vleermuis met een batdetector hoorbaar voor mensen. Deelname aan deze activiteit kost voor leden van Natuurmonumenten € 5,- per persoon en voor niet-leden € 8,- per persoon.

Startpunt en reserveren

Alle excursies starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. In verband met het beperkt aantal plaatsen is voor de Nacht van de Vleermuis vooraf aanmelden nodig. Dit kan via www.nm.nl/bcgooienvechtstreek of bij het bezoekerscentrum, T (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur). Voor de zon in de spotlight is aanmelden niet nodig en kun je starten tussen 13.00 en 15.00 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
regenachtig
20 gr.
windkr. 2