WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herinrichting Dammerweg
Nederhorst den Berg, ma 22 augustus 2011

De herinrichting van de Dammerweg in Nederhorst den Berg tussen het Ankeveensepad en de Philips van Wassenaerlaan start op 12 september.

persbericht

Maandag 12 september: start herinrichting Dammerweg Nederhorst den Berg

De herinrichting van de Dammerweg in Nederhorst den Berg start op maandag 12 september. Het betreft het weggedeelte tussen het Ankeveensepad en de Philips van Wassenaerlaan. Op dinsdag 6 september is er van van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond in het Spieghelhuys (Dammerweg 3). Hier kunnen belangstellenden terecht om de laatste vragen over de uitvoering te stellen.

30 km-zone

De Dammerweg is hard toe aan een opknapbeurt. Voor deze herinrichting is in samenspraak met de bewoners een ontwerp gemaakt. De herinrichting is er mede op gericht om de veiligheid te verbeteren. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanbrengen van een gedeeltelijke asfaltverharding en het inrichten van een 30 km-zone.

Werkrichting

De herinrichting is gesplitst in drie fasen. De aannemer start maandag 12 september met het werk vanaf het verkeersplateau voor het Spieghelhuys tot na de kruising met de Jacob van Ruysdaelstraat. Begin oktober start fase 2 tussen de Jacob van Ruysdaelstraat en de Philips van Wassenaerlaan. Tot slot zijn de Philips van Wassenaerlaan en de kruising met de Dammerweg aan de beurt. Volgens planning zijn de werkzaamheden begin december gereed.

Omleidingroutes

Tijdens het werk is de doorgaande route door Nederhorst den Berg voor doorgaand verkeer afgesloten. Bestemmingsverkeer kan wel altijd ter plaatse komen. Vrachtauto’s kunnen echter niet door de smalle woonstraatjes waar het plaatselijk verkeer gebruik van blijft maken. De omleidingroutes worden aangegeven met borden.

Bereikbaarheid woningen en winkels

Woningen en winkels in het dorpscentrum van Nederhorst den Berg zijn tijdens het werk (te voet) bereikbaar. De twee parkeerterreinen aan weerszijden van het dorpsplein blijven voor gemotoriseerd verkeer bereikbaar.

Bereikbaarheid Josefschool

De Jozefschool ligt langs het te reconstrueren deel van de Dammerweg. Ouders die hun kinderen naar school brengen kunnen dat doen via de Voorstraat. Voetgangers kunnen bij de school oversteken. De aannemer zorgt dat dit hier veilig kan.

Omleiding buslijn 106 en 206

Tijdens de afsluiting van de Dammerweg wordt de buslijn 106 omgeleid via de Reeweg en de Voorstraat en vice versa. De halte ‘Dammerweg centrum’ van buslijn 206 wordt gedurende de werkzaamheden verplaatst naar de kruising met de Brilhoek.

Informatie

Er verschijnt regelmatig een digitale nieuwsbrief over het werk aan de Dammerweg. Belangstellenden kunnen  zich abonneren door een e-mail te sturen aan: dammerweg@wijdemeren.nl. Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunnen bewoners terecht bij de toezichthouder namens de gemeente, dhr. Erik Eilander, telefoon: (06) 23 96 68 39. Actuele informatie over dit project is ook te vinden op www.wijdemeren.nl, klik links op ‘Projecten en plannen’, ‘Wegen en bruggen onderhouden’ en tot slot op ‘Herinrichting Dammerweg’.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bedekt zonnig
22 gr.
windkr. 1