WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Antwoord aan Ziggo
Kortenhoef, do 18 augustus 2011

Ziggo duwt de analoge klanten met zachte hand richting de concurrentie of de aankoop van een nieuwe televisie en een Ziggo kastje.

In de Zijlijn

Ziggo levert minder voor het zelfde geld

Vandaag ontving ik een brief van Marcel Nijhoff, de Commercieel Directeur van Ziggo. Vol verwachting opende ik de brief. Ik verwachtte excuses. Dat viel vies tegen.

Ik heb namelijk een vrij recente analoge televisie en kijk dus analoog, want dat toestel doet het prima. De beeldkwaliteit bevalt mij ook prima. Internet en telefonie heb ik van XS4ALL, de beste internetprovider van Nederland. Geen enkel probleem dus.

Behalve de problemen die Ziggo veroorzaakt. Ik verwachtte daarom dat Marcel in die brief zijn excuses zou aanbieden. Hij gooit regelmatig de zenders door elkaar, waardoor je het spoor bijster raakt. Ik verdenk Marcel ervan dat hij dat met opzet doet om mij met mijn simpele analoge abo met zachte dwang weg te pesten. Als ik nu zap, dan zie ik hier en daar de vertrouwde zenders, dan verschijnt er ruis, omdat Marcel een zendertje heeft verplaatst en dan plotseling weer een zender op een nieuwe plek. De beste manier om er voor te zorgen dat je alleen nog maar naar N1, N2 en N3 kijkt, want daar heeft Marcel nog niet aan durven sleutelen. N1 op kanaal 35 of zo...

Om het nog erger te maken, Marcel schrapt zenders. Gewoon weg, foetsie, en dat terwijl ik er toch al jaren trouw voor betaal. Je betaalt hetzelfde bedrag, maar je krijgt steeds minder en een hoop ongemak. Nog een pesterijtje, zo lijkt het. Minister Marja van Bijsterveld (CDA) vindt het allemaal prima, zo las ik vandaag in de krant. Zij laat Ziggo zijn gang gaan. Bij de OPTA, die toch is opgericht om de Ziggo's van deze wereld in toom te houden, is het akelig stil. Op vakantie denk ik. Dus daar hebben we ook niets aan. Stemmen met de voeten, dat is wat er rest. Weg gaan bij Ziggo....

Wat stond er in de brief van Marcel? Geen excuses.Dat viel tegen. Hij wilde van mij weten wat ik van het Ziggo-blaadje Zie vind. In dat blad staan nuttige tips voor internetten en nog wat dingen waar ik niet op zit te wachten. Welnu, hier is mijn antwoord Marcel. Laat dat blad maar zitten en herstel van de besparingen het analoge TV aanbod. Dan doe je deze klant een plezier.

Ik krijg al blaadjes van mijn ziektekostenverzekeraar, mijn autoimporteur, de Kamer van Koophandel, Greenpeace, Natuurmonumenten, de thuiszorg, de ANWB, de NUON, mijn uitvaartverzekering en dan vergeet ik vast nog een flink aantal van die ongevraagde glossy bladen die de blauwe oud-papierbak van de GAD in gaan. Dus Marcel, je blad gaat linea recta naar het oud papier. Nu we elkaar toch spreken, wil je alsjeblieft geen plasticje om je blaadje doen? Anders moet ik dat er eerst weer afpeuteren en apart weggooien van de GAD.

O ja, ik kreeg net een emailbrief van Ziggo. Die opende met: "Op 1 september start je nieuwe digitale tv-abonnement. Met veel extra HD-zenders in topkwaliteit en een aantal nieuwe digitale zenders zoals Disney Channel en kookzender 24 Kitchen. De analoge zenders die zijn verdwenen, kun je wel via een digitale ontvanger bekijken."

Mijn nieuwe digitale tv-abonnement!?! Waar heeft Ziggo het over? Ik wil geen nieuw digitaal tv-abonnement. Ik heb echt geen kookzender nodig. Ik kook nu al door de handelwijze van Ziggo, die lak heeft aan de Casema-klant die al twintig jaar trouw is gebleven.

Als je minder zenders en een hoop ongemak levert, dan zou je je prijs moeten verlagen. Dat is logisch.... Maar niet voor Ziggo.

Rik Jungmann
Kortenhoef

PS. Voor ruim veertig euro koop je een DVB-T tunertje waarmee je gratis N1, N2, N3 en RTV-NH in digitale kwaliteit kunt bekijken. Geen extra kosten, geen ongevraagde glossies. Ideetje? Zoek maar even met Google.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
Grijs, regen
18 gr.
windkr. 3