WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vragen DB over Vaart
's-Graveland, ma 15 augustus 2011

DB vindt dat het college te hard van stapel loopt met de Vaart in de Vaart plannen om de 's-Gravelandse Vaart bevaarbaar te maken.

Dossier 's-Gravelandse Vaart

ingezonden bericht

DorpsBelangen

Vragen DorpsBelangen (ex artikel 44 Reglement van orde van de raad) aan het college van burgemeester en wethouders met betrekking tot de zogeheten Vaart in de Vaart-plannen.  

Wijdemeren, 15 augustus 2011

Aan de voorzitter van de gemeenteraad.

Inleiding

Op 2 augustus 2011 werd door de raad een mail ontvangen van de griffie (voorzien van een viertal bijlagen) met als onderwerp “Demonstratievaart 2 september”.
Voorts wordt aangekondigd dat op 7 september 2011 zal worden ingesproken bij de commissie R&E. In de stukken die wij op 2 augustus ontvingen wordt tevens verwezen naar het recent door het college van burgemeester en wethouders gepubliceerde visiestuk De kern van Wijdemeren (PDF).

Gedateerd 4 augustus 2011 werd door gemeente in een persbericht aangekondigd dat er een “informatiebijeenkomst ‘s-Gravelandse Vaart” zal worden gehouden op 15 september 2011 in De Drie Dorpen. Op deze bijeenkomst worden de omwonenden bijgepraat over de wens van de Watersportorganisaties en over het standpunt dat de gemeente hierbij inneemt.

Uit de stukken die we ontvingen en activiteiten die worden ondernomen blijkt dat u actief meewerkt aan het Vaart in de Vaart-plan. Dat gevoegd bij de onrust die onder de betrokken burgers bestaat, roept bij ons de vraag op waar we precies staan en wat de plannen zijn. Wij willen daarover direct (en dus niet via insprekers en een informatieavond) geïnformeerd worden. 

De vragen die wij hebben sluiten aan bij het voorgaande en verder bij de vragen van DorpsBelangen d.d. 30 juni 2010 en de beantwoording daarvan op 11 augustus 2010.

Vragen

  • Met betrekking tot het antwoord op de DB-vragen van 30 juni 2010:

U geeft in dat antwoord aan groot belang te hechten aan het verkennen van draagvlak onder de aanwonenden.

Vraag 1:

Kunt u ons uitleggen waarom u, ondanks het feit dat tot nu toe van geen enkel onderzoek naar draagvlak onder aanwonenden is gebleken, toch actief meewerkt aan het Vaart in de Vaart-plan, zulks in tegenstelling tot wat uit uw antwoord op onze vraag blijkt?

  • Met betrekking tot de stukken die ons bij de mail van 2 augustus bereikten:

De watersport- en ondernemersorganisaties geven in hun stukken onder meer aan met belangstelling het gemeentelijke visiestuk De Kern van Wijdemeren te hebben doorgenomen en geconstateerd dat er grote samenhang is tussen dat visiestuk en de Vaart in de Vaart-plannen:

Vraag 2a:

Heeft er (wederzijdse) afstemming plaatsgevonden bij het opstellen van de Vaart in de Vaart-plannen en het gemeentelijke visiestuk De Kern van Wijdemeren?

Vraag 2b:

Indien er enige vorm van samenwerking of afspraken bestaan tussen de Vaart in de Vaart-organisaties en de gemeente, welke zijn dat dan, wat zijn de resultaten en welke al dan niet formele verplichtingen vloeien daaruit voort?

  • Met betrekking tot de aankondiging dat de organisaties op 7 september a.s. over Vaart in de Vaart in de commissie R&E willen komen inspreken:

Vraag 3:

Kunt u zich voorstellen dat het voor de hand liggend is om éérst het visiestuk De kern van Wijdemeren in de commissie R&E en de raad te bespreken en daarna een mening over Vaart in de Vaart te vormen?

  • Met betrekking tot het nog steeds niet verkend hebben van het draagvlak onder de aanwonenden aan de ’s-Gravelandse Vaart:

Vraag 4a:

Bent u met ons van mening dat, gelet op het steeds verder voortgaan van het Vaart in de Vaart-plan, nu eerst op de kortst mogelijke termijn een integraal onderzoek naar het draagvlak onder aanwonenden moet plaatsvinden.

Vraag 4b:

Bent u met ons van mening dat de gemeente verantwoordelijk is om deze raadpleging te organiseren, ongeacht welk ander niveau van bestuur of samenwerking daarover uiteindelijk (mee)beslist?

  • Betreffende (het persbericht inzake) de informatiebijeenkomst van 15 september a.s.:

Vraag 5a:

Kunt u ons toezeggen dat met betrekking tot het “bijpraten” van omwonenden op 15 september ondubbelzinnig zal worden aangegeven wat al wel en wat nog niet besloten is en op welk mandaat dat wat besloten is, is gebaseerd?

Vraag 5b:

Kunt u ons uitleggen waarom eerst naar de “technische en financiële haal-baarheid” wordt gekeken en pas daarna met de aanwonenden wordt gesproken? Zou het niet beter zijn geweest om te beginnen bij de aanwonenden?

Vraag 5c:

Kunt u ons toezeggen dat aanwonenden zich op enig moment in de proce-dure, desgewenst, ten principale voor of tegen het onderdeel ’s‑Gravelandse Vaart van de plannen kunnen uitspreken?

Gelet op de urgentie van deze zaak, verzoeken wij om schriftelijke beantwoording vóór 7 september, zulks met het oog op het inspreken op 7 september en de informatiebijeenkomst op 15 september a.s.

Fractie DorpsBelangen,
René Voigt, fractievoorzitter

Onder integraal onderzoek te verstaan: het persoonlijk benaderen van alle aanwonenden en het vragen naar hun mening over Vaart in de Vaart, zonder vooraf ingenomen standpunten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
21 gr.
windkr. 3