WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Info-avond Vaart in de Vaart
's-Graveland, ma 15 augustus 2011

Op 15 september wordt voor omwonenden van de ’s-Gravelandse Vaart een informatiebijeenkomst gehouden over de plannen met de vaart.

persbericht

Donderdag 15 september:
informatiebijeenkomst ’s-Gravelandse Vaart

De gemeente Wijdemeren organiseert op donderdag 15 september om 19:30 uur in De Drie Dorpen (Cannenburgerweg 51, Ankeveen) een informatiebijeenkomst voor omwonenden van de ’s-Gravelandse Vaart.

Doel van de avond is omwonenden en andere belangstellenden bij te praten over de wens van watersportorganisaties om de vaart toegankelijker te maken voor kleine vaartuigen en over het standpunt dat de gemeente hierbij inneemt.

In 2010 is door watersportorganisaties een zogenoemd ‘Wensbeeld Vaarrecreatie’ opgesteld. Eén van de wensen is om meer vaarroutes in de regio te creëren. Een onderdeel hiervan is het toegankelijker maken van de ’s-Gravelandse Vaart tussen de Zuider- en Noordersluis. De gedachten gaan hierbij uit naar bootjes met een beperkte maatvoering. Daarnaast mag de vaarsnelheid niet groter zijn dan 6 km/uur.

Onderzoeken haalbaarheid en gevolgen

Met de provincie en het waterschap is afgesproken om op de eerste plaats te kijken naar de technische en financiële haalbaarheid van dit wensbeeld. Ook heeft de gemeente geëist dat er een deskundig onderzoek komt naar de invloed van golfbeweging op de beschoeiing tussen de Zuider- en Noordersluis.

Vragen stellen

Tijdens de bijeenkomst op 15 september zal de gemeente de stand van zaken van het ‘Wensbeeld Vaarrecreatie’, de golfslagstudie en het haalbaarheidsonderzoek toelichten. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn om vragen te stellen. Ook kunnen omwonenden zich aanmelden om zitting te nemen in een klankbordgroep om op die manier bij dit onderwerp betrokken te blijven.

Omwonenden ontvangen binnenkort van de gemeente een uitnodiging voor de bijeenkomst.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
21 gr.
windkr. 3