WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Huurcontracten Veenstaete
Kortenhoef - 's-Graveland, ma 1 augustus 2011

De eerste huurcontracten voor een appartement in Veenstaete in Kortenhoef zijn gezonden naar bewoners van Oudergaard en Brugchelen.

persbericht

C. van de Velden (93) maakt zich geen zorgen over de verhuizing
Huurcontract Veenstaete drie keer gelezen en getekend

Bewoners van verzorgingshuizen Brugchelen en Oudergaard die zelfstandig gaan wonen in Veenstaete, ontvingen vorige week als eerste een huurcontract voor een appartement.

Eén van hen was meneer C. van de Velden (93). Een echte ’s-Gravelander en geboren aan het Zuidereinde. Hij heeft de huurovereenkomst drie keer goed gelezen en gelijk ondertekend. Over de verhuizing maakt hij zich geen zorgen. “Daar slaap ik geen nacht minder om, hoor! Ik ben een gemakkelijk mens.”


De heer C. van de Velden.

Sinds vorig jaar woont Van de Velden in Huize Brugchelen in een kamer boven de ingang. Hij ziet iedereen komen en gaan. “Ik zit hier geweldig”, zegt hij zelf. “Als er iets gebeurt, staan ze allemaal voor me klaar.” Maar meneer ziet ook voordelen in de verhuizing naar Veenstaete. “Daarginds kan ik makkelijker lopen. Nu kan ik helemaal geen boodschappen doen. Dat doet mijn zoon. Maar je vergeet wel eens wat. Ik vermoed dat ik dan wel eens naar de winkel zal gaan, in de Meenthof. Het ligt er aan hoe mobiel ik blijf.”

Uitzicht op de Kerklaan

Zijn nieuwe huisnummer wordt 145. Twee hoog, met uitzicht op de Kerklaan. “Daar had ik om gevraagd want ik wil geen uitzicht op de Kwakel. Dan kijk ik de hele dag op mijn jongens die daar wonen. Dat wil ik niet.” Al jaren gaat Van de Velden iedere vrijdagochtend op de koffie bij een vriendin. Ook vlakbij Veenstaete. “Met haar man heb ik vroeger veel gebiljart. Zo is die vriendschap gebleven. Ik word nu gehaald door mijn zoon. Dat doe ik al jaren.” Door de locatie van Veenstaete krijgt meneer Van de Velden duidelijk meer regie over zijn eigen leven. Dat geldt ook voor het eten en drinken. In Brugchelen krijgt hij dagelijks een warme maaltijd op zijn kamer. Daarin heeft hij weinig keus. Het hoort erbij in een verzorgingshuis. Maar zijn ogen gaan glimmen als hij vertelt hoe hij het in Veenstaete wil regelen. “Toen ik nog aan het Zuidereinde woonde, liet ik maaltijden bezorgen. Dat was uit de kunst. Heerlijk en goed verzorgd. Dat wil ik eigenlijk ook weer in Veenstaete gaan doen.” Ook voor de andere boodschappen gaat hij zelf zorgen. “Ja hoor, en ik zal ook wel eens beneden in het winkeltje komen.”

Verhuizing

Alle informatie over de verhuizing en veranderingen leest meneer Van de Velden goed. “Soms wel twee, drie keer, want ik wil goed op de hoogte zijn. En als ik het niet begrijp, dan heb ik altijd nog mijn zoon.” Hij is een familiemens en trots op zijn kinderen en kleinkinderen. “Ik ga naar iedere verjaardag”, vertelt hij, wijzend naar alle foto’s van de familie. Regelmatig wordt hij gehaald om op visite te gaan. Meneer Van de Velden kijkt naar buiten en prijst zich gelukkig. “Ik ben erg tevreden en ben een tevreden mens.”

Veenstaete: van alle gemakken voorzien


Impressie van Veenstaete.

Veenstaete, een nieuw wooncentrum in Kortenhoef, wordt eind 2011 opgeleverd.  Ouderen gaan er zelfstandig wonen, maar de zorg is dichtbij. Een professioneel team van Inovum is iedere dag, avond en nacht aanwezig en levert thuiszorg (verzorging/verpleging) op afspraak. Ook is er 7 x 24 uur per dag alarmering voor noodgevallen mogelijk. Doordeweeks is er een enthousiast team hulpen in de huishouding die kunnen helpen bij het (zware) huishoudelijke werk. De 137 appartementen zijn speciaal ontworpen voor senioren met een zorgbehoefte. Er zijn verschillende woontypen met een oppervlakte variërend van 46 tot meer dan 95 m2. De kamers, badkamers en openbare ruimten zijn allen rolstoeltoegankelijk. Het gebouw heeft vier grote rolstoeltoegankelijke liften. De entree van Veenstaete is vanuit het appartement te openen met een beeldtelefoon. Bewoners zien vanuit de woning wie er bij hen aanbelt. Ook zijn er diverse voorzieningen zoals een winkel, café/restaurant, een terras, een kapper en pedicure en zijn er diverse services zoals een was- en maaltijdenservice en het laten bezorgen van boodschappen. In Veenstaete komt ook een groot kinderdagverblijf met naschoolse opvang, een verloskundigenpraktijk en een huisarts.

Bij de toewijzing gaan ouderen met een zorgindicatie voor. Belangstellenden kunnen een brochure aanvragen bij Bureau Zorgbemiddeling van Inovum, telefoon 035 58 88 387.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
21 gr.
windkr. 1