WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cellisten in de Horstermeer
Horstermeer, wo 27 april 2011

In drie dagen tijd treden er bij het Jagthuis Festival meer dan 27 cellisten op. Van solo-recital, via duo en kwartet tot een ‘cello-orkest’ bestaande uit 18 cellisten.

persbericht

Jaarlijks kamermuziekfestival in Het Jagthuis

Dit jaar klinkt er heel veel cellomuziek bij het JagthuisFestival. In drie dagen tijd treden er meer dan 27 cellisten op, in zeven verschillende bezettingen: van solo-recital, via duo en kwartet tot een ‘cello-orkest’ bestaande uit 18 cellisten.

De cello als instrument leent zich ervoor: met een omvang van meer dan vijf octaven kunnen er mooie melodieën en flinke baslijnen op gespeeld worden. U kunt komen luisteren. Maar u kunt ook komen kijken.

Vrijdag en zaterdag staan er films op het programma, over de twee grootste cellisten uit de 20e eeuw Pablo Casals en Mstislav Rostropovitsj. En een cellobouwer komt vertellen hoe zo’n instrument ontstaat en wat je kunt doen om een instrument nog mooier te laten klinken. Ondertussen wordt er een ruilbeurs georganiseerd waar u muziekboeken, cd’s of bladmuziek kunt ruilen. Tenslotte kunt u op zondag deelnemen aan een workshop, als u cello of een ander strijkinstrument bespeelt, anders kunt u luisteren hoe Matthias Kaufmann de uithoeken van de cello op laat zoeken.

Vrijdag 27 mei begint het JagthuisFestival om 19.30 uur met de film Un musicien dans le Monde, over Pablo Casals. Daarna treedt Trio Dumas op in een Frans programma. Cellist Örs Köszeghy speelt met violist Joseph Puglia de Sonate van Ravel en met altviolist Chaim Steller de Sonatine van Milhaud. Gedrieën spelen ze strijktrio’s van Martinu en Ysaÿe.

Voor meer informatie over het hele festival en reserveren: www.jagthuis.nl of 0294-252609. De locatie van het JagthuisFestival is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
15 gr.
windkr. 4