WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vrijwilligers Werven
Wijdemeren, do 7 april 2011

Twaalf Wijdemeerse sportverenigingen gaan onder leiding proberen meer vrijwilligers aan te trekken om het tekort daaraan op te lossen.

persbericht

Vrijwilligerstekort verleden tijd voor twaalf sportverenigingen

Twaalf sportverenigingen uit de gemeente Wijdemeren zijn enthousiast gestart met de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. Deze cursus die dé oplossing voor het vrijwilligerstekort bij sportverenigingen is, wordt gratis aangeboden door de gemeente Wijdemeren. Sportservice Noord-Holland begeleidt de twaalf sportverenigingen in vier workshops naar meer vrijwilligers. Succes verzekerd!

De verenigingen die de strijd aan gaan met het vrijwilligerstekort zijn: De Ankeveense IJsclub, Gymnastiekvereniging ODIS, Voetbalverenigingen ASV’65, Nederhorst den Berg, SV Loosdrecht, Tennisvereniging Nederhorst, ARTV, en Westerveld, Rijvereniging Nederhorst den Berg, GWC de Vrijbuiter, Hilversumse Mixed Hockey Club, en SV S-Graveland. Vorige maand startten zij met de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. In vier praktijkgerichte workshops zetten de verenigingen samen met de projectleider van Sportservice Noord-Holland vijf stappen om meer vrijwilligers te werven.

Het traject start met het promoten van de vrijwilligerscampagne en het in kaart brengen van de huidige vrijwilligers en vacatures binnen de vereniging. Vervolgens volgt een vooraankondiging per brief of e-mail aan alle leden. Daarna worden alle leden telefonisch benaderd. De laatste stap is het verdelen van passende taken onder de nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk is het fundament van de sport. Daarom gaan deze verenigingen al hun leden betrekken bij het initiatief om meer vrijwilligers te werven. “Iedereen heeft het druk, maar iets doen voor je verenging hoort er bij” zo stelt Niels van Weert van Sportservice Noord-Holland.
Hij vervolgt: “De vraag aan de leden is dan ook niet óf zij iets willen doen, maar wat zij willen doen! De sport in Nederland wordt gedragen door de eigen leden. Hoe breder dat draagvlak is hoe gezonder de vereniging! Het is fantastisch dat deze twaalf verenigingen er helemaal voor gaan om het fundament van hun vereniging te verstevigen”.

Het succes van deze methode is reeds bewezen. Vijfendertig verenigingen uit heel Noord-Holland hebben dit traject reeds doorlopen en alle vijfendertig verenigingen hebben geen vrijwilligerstekort meer. De verenigingen uit Wijdemeren gaan zich spoedig aansluiten bij dit succes.

Voor inhoudelijke inlichtingen kunt u contact opnemen met Sportservice Noord-Holland, Niels van Weert projectleider ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’, tel 023-531 93 75 of nvanweert (at) sportservicenoordholland.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 4