WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Klassieke Rally Loosdrecht
Oud Loosdrecht, zo 26 september 2010

Vanmorgen om 10.00 uur gaf wethouder Joost Boermans het startsein voor de Klassieke Loosdrechtse Tourrally. De oudste auto was uit 1912.

Het was een drukte van belang op het terrein aan de Oud Loosdrechtsedijk waar de deelnemers aan de negende Klassieke Loosdrechtse Tourrally zich verzamelden. Het was een beetje mistig en met acht graden waterkoud. Dat mocht de pret niet drukken. Dapper pakten de deelnemers zich in die in de open auto's mee deden aan de rally. De rally voor de wat jongere auto's voerde naar Landsmeer en Monnikendam.

Voorafgaand aan de start van de rally werd er geparkeerd op genummerde vakken op het terrein. Daar stonden meterslange Amerikaanse auto's naast een Citroën DS, een snoek, en een Fiatje 500, het rugzakje. Maar ook de Rolls Royce Phantom 1 uit 1928 naast de AeroCabriolet Dickysit uit 1929.

Om 10.00 uur was het zover. Wethouder Joost Boermans telde af. Vijf, vier, drie, twee, één, start, goede reis en succes. Er werd afgevlagd en de Case Forty uit 1912 begon als eerste auto aan de rally, waarbij flink wat benzinedampen werden uitgestoten.

bron
WWK
foto/video
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2