WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vuurmans over de Voorstraat
Nederhorst den Berg, di 26 oktober 2010

Hans Vuurmans, lid van de Singelgroep, doet een duit in het zakje van de discussie over de nieuwbouwplannen aan de Voorstraat in Nederhorst.

Dossier Voorstraat NdB

ingezonden brief

Scoren en... Onderhouden

Dorpsbestuurders kunnen het best hun actieve periode afsluiten met een behaald succes. Zo staan er veel gebouwen in de gemeentes met herdenkingsplaten op de gevel.

Namen genoemd, voor altijd vastgelegd om iedereen eraan te laten denken wat er is bereikt gedurende de bestuursperiode. Bereiken, ergens naar toe, iets bewerkstelligen, scoren. Wat niet vergeten mag worden is dat besturen ook aan de gang houden is, richting geven aan wat je hebt, zorgen dat het blijft functioneren, onderhouden. Ik kan me voorstellen dat het eerstgenoemde, scoren, veel leuker is dan het laatste, onderhouden. Dat is er toch al, dat weet iedereen, niets nieuws, weinig interessant. 

In een ambitieus streven wordt iemand gewaardeerd door zijn uitspraken en energie om iets te bereiken, zo bereiken verkiezingen een uitslag. Maar het moet wel blijven werken. In maart 2009 stond in de Brug dat er een overleg vanuit de gemeente zou plaatsvinden met de omwonenden van de Dammerweg over de bestrating, die er door rioolwerkzaamheden helemaal uit was gehaald. Wordt het asfalt, klinkerbestrating of wat dan ook. We zijn nu ruim anderhalf jaar verder en er is nog niets gebeurd. Plannen, maar geen uitvoering.

Inmiddels heb ik begrepen dat de ANWB het gedeelte tussen de Philips van Wassenaarslaan en het oude politiebureau als; proefvak voor schokbrekers, luchtvering en wielophanging heeft uitgeroepen. Via een wasbord worden alle automobilisten ’s avonds welkom geheten in het dorp en mogen er ’s ochtends net zo weer uit, met een herinnering aan de conditie van hun auto. In dit geval kan de noodlijdende situatie van de gemeente geen reden zijn voor het uitblijven van overleg en oplossing, immers het was al lang van te voren gepland en het geld natuurlijk gereserveerd. Je kan geen planning maken als er geen middelen zijn, althans, zo doe we dat toch allemaal?

De gemeente wil nu scoren met een nieuwe Spot, terwijl de gebruikers op alle vlakken , huur en invulling, problemen zien. Een bouwplan Voorstraat op de plaats van het oude gemeentehuis, terwijl de inwoners geen hoogbouw willen en zeker niet nog meer parkeerproblemen willen ter plekke. Het onderhoud van het gemeentehuis is achtergebleven in de laatste 8 jaar, terwijl binnen de kachel continue gedraaid heeft, het licht zelfs in het weekend gebrand heeft en de beplanting de vorm van een tropisch regenwoud heeft aangenomen. Er wordt een pand als het gemeentehuis verkocht voor een appel en een ei met allemaal beloftes over vergunningen en een duur wijkcentrum bedacht dat door niemand ingevuld kan worden. De oplossing in dit geval is simpel: onderhouden.

Met een subsidie van de provincie kan het gemeentehuis gebruiksklaar gemaakt worden voor veel doeleinden, iedereen een bestemming krijgen in het gebouw en een levendig pand voor de inwoners en gebruikers ontstaan. Zo is onderhouden gelijk aan scoren. Indien noodzakelijk wil ik wel voor een herdenkingsplaat zorgen met alle namen van het gemeentebestuur erop.

Hans Vuurmans, namens de Singelgroep
Nederhorst den Berg

Naschrift:

De stroom ingezonden brieven van de Singelgroep over de kwestie Voorstraat Nederhorst den Berg begint een riviertje te worden, terwijl de strekking van alle brieven vergelijkbaar is. Het plaatsen van een brief/bericht kost tijd. Wij zullen dan ook iets terughoudender worden met publicatie als er geen nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden en de inhoud van de brieven onderling steeds vergelijkbaar blijft.

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 3