WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jagthuis Concerten
Horstermeer, di 12 oktober 2010

Op 23 en 24 oktober wordt er weer muziek gemaakt in Het Jagthuis. Het Ensemble Quivers op 23 oktober en het Altviool en Piano Duo op 24 oktober.

persbericht

Verrassende concerten in het Jagthuis
zaterdag 23 en zondag 24 oktober

Hij leefde van 1872 tot 1940, werd in Rusland geboren, studeerde en woonde een poos in Berlijn en verhuisde tenslotte naar Zwitserland: componist Paul Juon.

Hij schreef heel mooie, vrolijke, prettig in het gehoor liggende kamermuziek, en die kunt u zaterdagavond komen beluisteren. Ensemble Quivers speelt zijn Divertimento. Deze vijf blazers en pianist, woonachtig in Groningen en aldaar actief in het amateurmuziekleven, laten daarnaast hèt kwintet van Mozart horen, het Sextet van Theodor Blumer en het Kwartet voor houtblazers van Henri van Praag. Blumer is een generatiegenoot van Juon, afkomstig uit Dresden en Van Praag werd in Nederland ondermeer bekend als muziekcriticus van Het Parool. Ensemble Quivers heeft met deze werken een programma samengesteld dat u niet mag missen!


Altvioliste Esra Pehlivanli en Pianiste Anastasia Safonova.

Zondagmiddag is het muzikale woord aan altvioliste Esra Pehlivanli en pianiste Anastasia Safonova. Jaren geleden traden zij al eens in het Jagthuis op. De Turkse Pehlivanli en Russische Safonova hebben zich permanent in Nederland gevestigd en “eren” hun nieuwe vaderland in een programma met werken van de Nederlandse componisten Julius Röntgen en Hendrik Andriessen. Na de pauze spelen ze de altvioolsonate van Rachmaninov. Beide musici vormen nog steeds een hecht duo van grote klasse. We zijn blij ze weer in het Jagthuis te mogen ontvangen!

  • Ensemble Quivers: zaterdag 23 oktober, aanvang 20.15 uur.
  • Altviool en Piano Duo: zondag 24 oktober, aanvang 15.30 uur.

Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt.

Reserveren (zondag 17 euro, zaterdag 5 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van de concerten is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Meer informatie op www.jagthuis.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
13 gr.
windkr. 3