WIJDEMEERSE WEBKRANT
Beloften over Voorstraat?
Nederhorst den Berg, zo 10 oktober 2010

Hans Vuurmans, lid van de Singelgroep in Nederhorst, herinnert de raad aan de verkiezingsbeloften en uitspraken over de Voorstraat.

Dossier Voorstraat Nederhorst

ingezonden brief

En dan nu.... de gemeenteraad

Bouwplan Voorstraat

Het aanbieden van 1251 zienswijzen aan burgemeester en wethouder was niet zomaar een gebeurtenis. Het was de tweede keer dat een groot deel van Neerhorst den Berg zich uitsprak tegen de plannen met het oude gemeentehuis.

In 2004 was de situatie in het dorp anders dan nu. Toen, overbluft door de voortvarendheid van een wethouder, was het doel met alle energie deze ontwikkeling proberen tegen te houden. Het was trouwens ook een lelijk ontwerp. In de gemeenteraadsvergaderingen hebben we veel moeite moeten doen om de leden op andere gedachten te brengen ten aanzien van het plan en de vergunningen.

Nu in 2010 wordt opnieuw de zaak aan de gemeenteraad voorgelegd. In vervolg op de dorpsraadpleging van juni, waar twee zaken door de inwoners werden genoemd; geen hoogbouw in de dorpskern en het parkeerprobleem bij de Jozefschool, heeft het dorp zich wederom uitgesproken over het bouwplan aan de Voorstraat. Je zou denken, het kan toch niet duidelijker. Een uitspraak van de gemeenteraad ligt voor de hand, namelijk; afkeuren. De raadsleden zijn gekozen door de inwoners en zijn vertegenwoordigers van de inwoners. Als een zaak dermate gesteund of verworpen wordt door de bevolking, heeft de raad toch geen andere oplossing dan te volgen?

De situatie van nu is er ook een van financiële krapte. Reden temeer om besluitvorming daaraan aan te passen. Dorpsbelangen heeft zijn steun gekregen door hun campagne tijdens de verkiezingen, hier ging het onder andere om een passende oplossing voor het oude gemeentehuis. Het wordt dus steeds duidelijker welke uitslag de gemeenteraad gaat geven. Voor nu genoeg getheoretiseer, we kunnen van alles bedenken met elkaar, logica laten langskomen etc. maar het zal toch in de gemeenteraad tot een uitspraak moeten komen.

Ik ga er echt van uit dat het gezond verstand gaat zegevieren en de financiële noodzaak de uitspraak ondersteunt. En dan nu de gemeenteraad.

Hans Vuurmans,
namens de Singelgroep

Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 3