WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bewusteloos Geschopt
Kortenhoef, wo 10 november 2010

Op de voorpagina van de WieWatWaar van deze week staat het treurige verhaal van het bewusteloos schoppen van een 71 jarige man.

Herman Stuiver schreef het artikel, dat gaat over George Wille (71) die op de Beatrixweg in Kortenhoef woont. De Beatrixweg is een kort nauw straatje, dat ingericht is als woonerf. Het straatje loopt van de Kerklaan naar de Oranjeweg. Er geldt éénrichtingverkeer van de Kerklaan naar de Oranjeweg.

George Wille is het baasje van twee keeshondjes waar hij gek op is en is daarmee een bekende figuur in Kortenhoef, omdat iedereen die regelmatig op de Meenthof komt hem daar vast en zeker is tegengekomen.

Bewusteloos

Op 16 oktober liet hij zijn hondjes uit op de Beatrixweg. Op dat moment kwam er vanaf de Kerklaan een opgepimpte auto met grote snelheid het straatje in scheuren onder de dreunende klanken van zware bassen. George Wille kon nog net zijn keeshondjes wegtrekken voor de aanstormende auto, maar kwam daarbij ten val. Hij maakte een gebaar om de chauffeur tot rustiger rijden te manen. De auto scheurtdaarop achteruit en stopt. Wille geeft in zijn kwaadheid een schop tegen de bumper van de auto. Voor de chauffeur van de auto is dat het sein om volledig los te gaan. De oude man werd geslagen en geschopt. Hij verliest daarbij vrijwel meteen het bewustzijn, terwijl de chauffeur blijft door schoppen tot een buurman Wille ontzet. De inmiddels gewaarschuwde politie is twintig minuten later ter plaatse.

Zwaar gewond

George Wille wordt met een ambulance afgevoerd. Bij hem wordt een enorm blauw oog, een gebroken neus en een barst in de oogkas geconstateerd. Gelukkig is zijn keel, voor hem vanwege een eerdere aandoening een zeer zwak punt, niet geraakt. De dader van de mishandeling werd op grond van getuigenverklaringen later aangehouden.

Tegenover Herman Stuiver verklaart George Wille dat er op het woonerf van de Beatrixweg, over een lengte van pakweg honderd meter, vaak gescheurd wordt met 60, 70 km/u. En dat terwijl er vaak door kinderen op het woonerf gespeeld wordt. Hij pleit dan ook voor maatregelen om de snelheid eruit te halen, zoals drempels.

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
8 gr.
windkr. 2