WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WADW: Boycot feestje
's-Graveland, zo 28 maart 2010

Het college organiseert de feestelijke opening van het Noordereinde op 31 maart. Werkaandeweg.nu voorzitter Mario Wouters roept op tot een boycot.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

WerkaandeWeg.nu

Aan raadsleden en fractieassistenten van de gemeente Wijdemeren
’s-Graveland, 28 maart 2010

Burgerminachting ten top

Geachte dames en heren,

De gemeente Wijdemeren heeft laten weten dat wethouder Van Henten op 31 maart a.s. het Noordereinde feestelijk gaat heropenen, waarna er een ontvangst is in ’t Swaentje.

WerkaandeWeg.NU vindt dit volstrekt misplaatst. Tegen de wijze waarop het werk aan het Noordereinde is uitgevoerd, is massaal door burgers geprotesteerd. Het inspreken op meerdere raads- en commissievergaderingen, ruim 200 zienswijzen, ruim 200 bezwaarschriften en meerdere gerechtelijke procedures hebben niet kunnen verhinderen dat de gemeente haar zin doorzette. En ja, de gemeente trok juridisch steeds aan het langste eind, maar tegelijk negeerde de gemeente ook alle inbreng die de burgers leverden. Een klankbordgroep bleek een schaamlap die ook door de gemeentelijke rekenkamer als ontoereikend is bestempeld.

En nu is het werk “klaar”. Door middel van onnodige wegverbredingen en een volstrekt overbodige kaalslag van monumentale (voor het beschermd dorpsgezicht mede gezichtsbepalende) bomen wordt opnieuw meer ruimte geboden aan doorgaand verkeer.

De gemeente is trots op het resultaat, laat ze weten. Zo trots blijkbaar dat ze een, nota bene demissionaire, wethouder feestelijk laat heropenen. Na afronding van een werk past een dankwoord aan de werkers, ook nu, maar had dat bescheiden gehouden.

Er is geen enkele reden voor feest en glas heffen. Had enig gevoel getoond voor wat leeft onder de burgers. Bovendien is het werk nog niet eens af. Is hier ook nog eens sprake van haast om de wethouder nog één keer mooi weer te kunnen laten spelen?

Dit is grotelijkse minachting van de burgers, een smakeloze vertoning.
Er rest WerkaandeWeg.NU slechts één advies aan u allen:

Toon uw oprechte verontwaardiging over zoveel burgerminachting!
Blijf weg op de 31e

Met vriendelijke groet,

Bestuur WerkaandeWeg.NU
Mario Wouters, voorzitter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

De pers is niet uitgenodigd, dus dat scheelt al weer in het aantal belangstellenden.

Dank zij deze onthulling van WADW weten u en wij nu dat het Noordereinde woensdag weer open gaat. De gemeentekabouters zullen het wel weer afgemaakt hebben, want die zijn wethouder Betske van Henten indertijd ook 's nachts in het geniep te hulp geschoten bij de Klapbrug. Red. WWK

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3