WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD: Kritiek op AGV
Horstermeer, wo 23 juni 2010

André Spils, die voor de VVD in het algemeen bestuur van het waterschap AGV zit, heeft forse kritiek op AGV in de kwestie Horstermeer.


André Spils (VVD): "AGV zwicht voor boze burgers."

André Spils, voormalig raadslid van Dorpsbelangen Loosdrecht en nu bestuurslid van AGV namens de VVD, vindt dat het waterschap meer van zich af moet bijten. De keuze om van de Horstermeer een moeras te maken of niet is volgens hem voorbehouden aan de provincie. En alleen aan de provincie. Alleen de provincie kan de Horstermeer een andere bestemming geven, zo verklaart hij in de krant van vandaag. AGV speelt daarin geen rol.

Strafbaar feit

De VVD heeft er volgens hem al twee keer bij het dagelijks bestuur van AGV op aangedrongen om duidelijkheid te scheppen en stelling te nemen in het conflict, om te voorkomen dat de bewoners valse verwachtingen krijgen. Hij wil dat de provincie, de gemeente en het waterschap een gezamenlijke verklaring uitgeven over de problematiek. Maar ondanks die verzoeken van de VVD gebeurt er niets. Volgens Spils zwicht het waterschap voor boze burgers. Scherpe kritiek heeft hij op het uitroepen van de republiek en het verwijderen van een stuw door boze bewoners van de polder. Hij noemt dat laatste "gewoon een strafbaar feit".

Trage reacties

Eerder reageerde AGV-bestuurlid Ton Vendrig al op de problemen in de Horstermeer. De VVD is laat met een reactie, maar de andere gekozen bestuurders (van bijv. het CDA) hebben nog geen enkele publieke uitspraak gedaan over de problemen. Ook waren zij niet op bijeenkomsten van de bewoners over de problemen met het water en het scheuren van de huizen.

Dossier Horstermeer

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 3