WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA: IJsverkoop is Gewenst!
Wijdemeren, zo 28 februari 2010

Ook CDA lijsttrekker Theo Reijn is snel met zijn reactie op het relaas van Portofino. Hij legt uit hoe het kwam en werkt aan een oplossing.

Theo Reijn zond ons ook een copie van de brief die Portofino gisteren aan de gemeenteraad zond. Hij heeft inmiddels een email naar Portofino gestuurd, waarin hij de situatie uitlegt. Reijn eindigt de brief met "Het venten van ijs - zoals u al vele jaren doet - achten wij niet hinderlijk en misschien zelfs wel gewenst!"

ingezonden brief

CDA Wijdemeren

Beste Rik,

Het CDA heeft zich afgelopen jaren ingespannen om de regelgeving en administratieve lasten te verminderen. Een van de resultaten is het afschaffen van de ventvergunning. Iedereen mag zonder vergunning in Wijdemeren venten.

Soms vinden onze inwoners dat leuk (de ijscoman) en soms vinden ze dat hinderlijk (abonnementen, kortingsbonnen e.d.). Deze week stond er nog een bericht in de krant dat het 'huis-aan-huis leuren' met verzekeringen, abonnementen, kortingsbonnen e.d. toeneemt, nu veel mensen hebben aangegeven dat ze hiervoor niet meer door callcentra gebeld willen worden.
Het ventverbod op zondag en in de avonduren of nacht is door de gemeenteraad dus niet voor niets opgenomen.
(Overigens is het een unaniem besluit geweest en heeft het dus niets te maken met coalitie en oppositie.)

Dat inwoners emotioneel reageren op het 'verbannen van de ijscoman' valt te begrijpen. Geen enkel begrip kan er zijn voor de stevige taal van D66-lijsttrekker Nanne Rosenschoon. Hieruit blijkt dat D66 zich niet eerst verdiept heeft in het waarom van het verbod en meteen op het college begint te schieten, zonder naar een oplossing te kijken. Als dat de werkwijze van D66 wordt, dan kunnen we de komende jaren nog wat verwachten.

Het CDA pakt dat anders aan. We hebben eerst nog eens gekeken naar wat er tijdens de discussies met ondernemers over dit onderwerp is gezegd. Vervolgens naar de besluitvorming in de raad en de toelichting op de A.P.V. (beiden staan op de openbare website van de gemeente).
Nog belangrijker is dat wij vervolgens werken aan een oplossing en schriftelijke vragen aan het college hebben gesteld.

Politiek is niet alleen wat roepen, maar vooral wat doen!

Groet,

Theo Reijn
Fractievoorzitter CDA

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen, regen
9 gr.
windkr. 2