WIJDEMEERSE WEBKRANT
De IJscoman moet blijven!
Wijdemeren, zo 28 februari 2010

De sympathiebetuigingen voor de ijscoman stromen binnen. Ook lijsttrekker Nanne Roosenschoon reageerde. Nu de andere vijf nog.


Waarom mag dit na dertig jaar plotseling niet meer in Wijdemeren?

Portofino, dertig jaar

We hebben even gezocht en de website van de ijscoman gevonden. Het is een familiebedrijf met de naam Portofino, dat echt onvervalst Italiaans ijs maakt en gevestigd is in Vinkeveen. De grondstoffen zijn vers en komen voorzover mogelijk uit het Groene Hart. Dat moet zeker lijsttrekker Gert Zagt (DB), die donderdag nog pleitte voor het kleine familiebedrijf, aanspreken, Maar ook de man met 25 jaar toonbankervaring en een warm hart voor de middenstand, Theo Reijn (CDA) moet hier een goed gevoel bij hebben. En hoe denkt burgemeester Karen Heerschop, verantwoordelijk voor de APV, hier over? Kan het college deze domper voor onze kinderen terugdraaien?

ingezonden brief

Verbazing

Mijn mond blijft vol verbazing openstaan als ik het bericht lees dat Portifino niet meer op zondag en in de avonduren door de straten van Wijdemeren zijn ijs mag verkopen...

Iedere zomer zitten mijn kinderen op hete kolen om maar de eerste te zijn die het deuntje van Portofino hoort. Om daarna gelijk naar de straat te hollen om te zien hoe dichtbij hij is.

Eenmaal bij de ijskar zijn we niet de enige. Alle buren aan de Zuidsingel, Eslaan zijn uitgelopen om een LEKKER ijsje te halen.

Wat is het nut om de wetgeving zo aan te passen dat dit stukje wat bij Wijdemeren hoort kapot te maken? Is het nu niet genoeg geweest? Ik hoop dat onze gemeenteraad zich een keer met nuttige zaken gaat bezighouden, zoals het terugdringen van het begrotingstekort. Dat lijkt me vrij moeilijk om alle plannen die ik, voor de komende gemeenteraad, lees ten uitvoer te brengen als we onder curatele staan!

Petra van der Laan
Kortenhoef


ingezonden brief

Kafka aan de Dijk

Hoe absurd kan een besluit zijn? Kafka aan de dijk!
Hoe laag kan dit college vallen? Uiteraard zullen wij er alles aan doen, en met mij velen anderen om de ijscoman van de zomer en nog voor vele jaren meer in ere te herstellen.
De Historische Kring zullen we hier niet voor nodig hebben, maar hun inbreng is uiteraard welkom.

Nanne Roosenschoon
Loosdrecht


ingezonden brief
(iets ingekort)

Een blij gevoel

Helemaal eens ben ik het met de WWK-redacteur die het ook zo erg vindt dat de ijsc man niet meer mag komen in de straten van Wijdemeren. Ik woon niet in een centrum van een dorp van Wijdemeren. Daardoor ontdekte ik min of meer toevallig op een avond de ijscoman met z.n gezellige muziekje. Ik waande ik me in een of ander warm land. Dat gaf me zo'n blij gevoel.

Sindsdien probeer ik met m'n kleinkind, dat dan vaak bij mij in de oppas is, om op tijd bij de ijscoman te zijn! Iets wat klein en toch heel leuk is, juist voor mensen die wat minder bedeeld zijn en geen verre reizen kunnen maken naar warme landen, waar je dit regelmatig hoort. En wat een pracht oplossing voor minder mobiele mensen, een ijsje aan de deur.

Waarom dit niet mag van de politiek begrijp ik niet.

De eenmanspartij Het Kan Anders, die toen nog mee deed, wordt niet genoemd. Bij navraag bleek het hem (Hilbrand Korver red. WWK) te zijn ontgaan of had hij het even te druk met de fouten van het college bijv. de situatie bij de Klapbrug of de gaten in de Cannenburgerweg. De vraag aan HKA stellen was voor mij eenvoudig. Ik deel huis en bed met die partij.

Elly Eersen
Horstermeer

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
WWK
foto
Portofino
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen, regen
9 gr.
windkr. 2