WIJDEMEERSE WEBKRANT
Borden Republiek Beklad
Horstermeer, zo 21 februari 2010

Afgelopen nacht zijn de grensborden van de republiek Horstermeerpolder beklad met graffiti en weer schoongemaakt.


Voor

Na

Op de website van de Republiek staat het volgende:

"Om 04.00 constateerde een jonge inwoner van de Republiek dat onze grensborden langs de Middenweg waren bewerkt met verf. Edward Voshaart heeft de borden direct in veiligheid gebracht in de stal van zijn boerderij. De borden zijn zwaar beschadigd door de verf en door pogingen om ze om te trappen. De familie Voshaart is de hele nacht met terpentine in de weer geweest om de borden te redden. Om half negen waren de borden weer schoon en in elkaar geschroefd."

De actievoerders vragen op hun website om hulp bij het vinden van de vandalen die de borden ondergspoten hebben.

Update 21-2-2010, 16.51: Onderstaande alinea is toegevoegd.

Druk Morgenochtend

Het wordt druk morgenochtend aan de grens van de Republiek. Alle media die er toe doen, komen zich verdringen om de afsluiting van de Republiek voor burgers van Nederland op radio en TV te verslaan. Er komt een radiowagen bij Middenweg 3 te staan, die via Radio 1 verslag zal doen. Ook worden de NOS, RTVNH, Hart van Nederland en de Gooi en Eemlander verwacht.

De bekladde borden zijn in veiligheid gebracht. Zij liggen niet meer bij Boerderij Voshaart. Men is nog bezig om de daders op te sporen. Uiteraard is er aangifte gedaan bij de Horstermeerse politie.

Waternet..

Degenen die het bord aan het redden waren, zagen vannacht om half vijf een busje van Waternet langs rijden, waarmee de suggestie gewekt zou kunnen worden dat Waternet met spuitbussen rond rijdt om de borden van de republiek onbruikbaar te maken. (Waternet = Waterschap AGV, één van de organisaties waartegen de protesten gericht zijn.) Dat lijkt wel ver gezocht.

Of...

bron
Rep. Hrstrmr
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 2